Werken op hoogte

Werken op hoogte brengt unieke uitdagingen met zich mee, waarbij veiligheid en precisie essentieel zijn. Bij elke taak op hoogte is er niet alleen de uitdaging om het werk efficiënt uit te voeren, maar ook om ervoor te zorgen dat elk teamlid veilig is. In deze dynamische omgeving staat VTD aan uw zijde. Of u nu op zoek bent naar begeleiding bij een specifiek project, training voor uw team of de beste veiligheidsuitrusting, VTD staat klaar om u te ondersteunen. Laat ons de zorgen over veiligheid uit handen nemen, zodat u zich kunt concentreren op wat u het beste doet. Waarom kiezen voor VTD?

  • Expertise: Met jarenlange ervaring in de branche heeft VTD een onberispelijke staat van dienst opgebouwd in veilig en efficiënt werken op hoogte.
  • Innovatie: VTD blijft vooroplopen met de nieuwste technologieën en methoden om u de beste oplossingen te bieden.
  • Op maat gemaakte oplossingen: Elk project is uniek en VTD begrijpt dit. We bieden op maat gemaakte oplossingen die specifiek zijn afgestemd op uw behoeften.

"*" geeft vereiste velden aan

Offerte aanvragen

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Werken-op-hoogte
Werken op hoogte Werken op hoogte
bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010

Vrijblijvend een offerte aanvragen

VTD heeft een uitgebreid en kwalitatief goed aanbod aan valbeveiliging. Bent u geïnteresseerd?

Werken op hoogte

Wat is werken op hoogte

Werken op hoogte is niet enkel een term, het is een discipline binnen zowel de industriële als de bouwcontext die extra voorzichtigheid vereist. Wanneer we spreken over werken op hoogte, denk dan aan activiteiten zoals het repareren van daken, het onderhouden van hoge structuren of zelfs het wassen van ramen op wolkenkrabbers.

Onder andere de bouw- en energiesector, en vele anderen, vereisen regelmatig werkzaamheden op verschillende hoogtenniveaus. Elk niveau komt met zijn eigen set van uitdagingen en veiligheidsprocedures. Wanneer u werkt op hoogte, is veilig werken niet slechts een aanbeveling, het is een noodzaak.

Na een grondige evaluatie ontvangt u gedocumenteerde keuringsrapporten en, bij een succesvolle keuring, de bijbehorende certificaten. Deze documenten zijn niet alleen bewijs van de integriteit van uw valbeveiligingssystemen, maar verzekeren u ook van de betrouwbaarheid en veiligheid ervan. Kies voor zekerheid, kies voor het professioneel keuren van uw valbeveiliging.

Werken op hoogte

De risico’s van werken op hoogte

Het is een harde waarheid: veel ernstige ongevallen in de bouwindustrie zijn te wijten aan valpartijen bij het werken op hoogte. De gevolgen? Ze variëren van lichte verwondingen tot, in het ergste geval, fatale ongelukken.

Maar de impact gaat verder dan alleen fysiek letsel. Het emotionele en financiële leed voor werknemers en bedrijven kan overweldigend zijn. Veilig werken op hoogte is daarom niet slechts een protocol, het is een verantwoordelijkheid naar uzelf, uw collega’s en uw bedrijf.

Werken op hoogte

Veiligheidsmaatregelen voor werken op hoogte

Voordat u begint met werken op hoogte, is een grondige risicobeoordeling cruciaal om potentiële gevaren te identificeren. Het hanteren van de juiste technieken en methoden vermindert niet alleen de kans op ongelukken, maar zorgt ook voor een efficiëntere workflow.

Implementeer altijd uitgebreide veiligheidssystemen en zorg voor een duidelijk noodplan, zodat in geval van een incident snel en adequaat gehandeld kan worden. Door bewustzijn en voorbereiding zorgt u voor een omgeving waarin veilig op hoogte werken gewaarborgd is.

Werken op hoogte

Soorten valbeveiliging

Valbeveiliging is onder te verdelen in persoonlijke en collectieve valbeveiliging. Persoonlijke valbeveiliging refereert naar uitrustingen zoals harnassen en valstopapparaten die individuele werknemers beschermen. Collectieve valbeveiliging daarentegen, zoals leuningen en netten, beschermt groepen werknemers tegelijkertijd.

Bovendien is het belangrijk om het onderscheid te kennen tussen passieve en actieve valbeveiligingssystemen. Waar passieve systemen voorkomen dat men kan vallen, zorgen actieve systemen ervoor dat, mocht een val plaatsvinden, de schade geminimaliseerd wordt. Het waarborgen van veilig werken op hoogte vereist een begrip van welke beveiliging het beste past bij uw specifieke behoeften.

bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010

Valbeveiliging aanschaffen

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte

Werken op hoogte

Keuring en inspecties van valbeveiliging

Werken op hoogte brengt risico’s met zich mee, maar deze risico’s kunnen aanzienlijk worden verminderd met de juiste valbeveiligingsmiddelen. Echter, net zoals het gereedschap dat u gebruikt, is het essentieel dat deze beveiligingsmiddelen ook in optimale conditie verkeren.

Regelmatige inspecties van uw valbeveiliging zijn niet slechts een aanbeveling; ze zijn een cruciale stap in het waarborgen van de veiligheid. Een grondige inspectie houdt rekening met zowel zichtbare als latente gebreken, test de materiaalsterkte en evalueert de algehele betrouwbaarheid van het systeem.

Bovendien, afhankelijk van de intensiteit van gebruik en de werken op hoogte wetgeving, variëren de frequentie en specifieke omstandigheden waaronder inspecties moeten plaatsvinden. Investeer in regelmatige inspecties; het is een investering in veiligheid en gemoedsrust voor uw werknemers.

Werken op hoogte

Waarom VTD?

In de uitdagende wereld van werken op hoogte, heeft u een partner nodig die uw veiligheidsbehoeften begrijpt en erop inspeelt. Dat is waar VTD het verschil maakt. Maar waarom zou u voor VTD moeten kiezen?

● Deskundigheid: VTD heeft jarenlange ervaring en expertise in het veld van valbeveiliging. Wanneer u kiest voor VTD, kiest u voor kennis en kwaliteit.

● Maatwerkoplossingen: We begrijpen dat elk project uniek is. Daarom biedt VTD oplossingen die specifiek zijn afgestemd op uw behoeften en uitdagingen.

● Betrouwbaarheid: Met VTD kunt u rekenen op consistentie en betrouwbaarheid. We zijn er wanneer u ons nodig heeft en zorgen altijd voor een veilige werkomgeving.

● Innovatie: In een steeds veranderende industrie blijft VTD voorop lopen met de nieuwste technologieën en methoden om de veiligheid van werken op hoogte te garanderen.

Kiezen voor VTD is kiezen voor zekerheid, expertise en een toegewijd partnerschap. Samen zorgen we ervoor dat u veilig en met vertrouwen de hoogte in kunt gaan.

Werken op hoogte

Training van werknemers

Het regelmatig trainen van werknemers is onmisbaar bij werken op hoogte. Niet alleen voor de veiligheid van uw team, maar ook om de kwaliteit van het werk te garanderen.

Werkomgevingen en technologieën veranderen; uw team moet dus altijd op de hoogte zijn van de nieuwste veranderingen. Certificeringsprocessen verzekeren theoretische kennis, maar de echte waarde zit in praktijktraining.

Door realistische scenario oefeningen leren werknemers effectief reageren onder druk, wat essentieel is voor veilig werken op hoogte.

bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010

Vrijblijvend een offerte aanvragen

VTD heeft een uitgebreid en kwalitatief goed aanbod aan valbeveiliging. Bent u geïnteresseerd?

Hoe gaan we te werk?

1. Aanvraag

Zodra de aanvraag bij ons binnen komt, pakt de binnendienst deze bij ons op en nemen we binnen 24 uur op de gewenste manier contact met u op.

2. Advies

Tijdens het gesprek bepalen we samen of er een opname op locatie moet komen of dat we dit intern kunnen aanbieden.

3. Offerte

Binnen een week wordt er een offerte op maat aangeleverd.

4. Levering & installatie

Bij goedkeuring en maken we in overleg een tijdsplanning voor alle werkzaamheden. Wij zorgen voor de levering en plaatsing van de producten bij u op locatie.

5. Oplevering

Als alles geleverd en geïnstalleerd is kunt u veilig aan de slag met uw project op hoogte.

bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010
Bel direct: 0312 387 010
  • Gratis advies op locatie
  • 24/7 storingsdienst beschikbaar
  • 10 jaar garantie met ons onderhoudscontract
  • Een van de uitgebreidste assortimenten van Nederland
  • Oplevering gemiddeld binnen 4 weken

ormin_logo
sewrvatius_logo
skylift_logo

Producten die zorgen voor een goede valbeveiliging

bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010

Meer weten over valbeveiliging?

VTD Nederland is gespecialiseerd in de levering, inspecteren, opnemen en het installeren van valbeveiliging. Wij richten werkplekken op hoogte in.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik welk type valbeveiliging ik nodig heb?

Voor meer informatie over de type valbeveiliging kunt u gerust contact opnemen met VTD, wij kunnen u telefonisch en op locatie adviseren.

Aan welke normeringen moet ik als bedrijf aan voldoen?

Als VTD Nederland BV voldoen wij aan de ISO9001 en hebben volledige VCA met een speciale scope op de valbeveiliging.

Wat kan ik doen om het werken op hoogte veiliger te maken?

De eerste vraag zal zijn of er geen andere oplossingen zijn om op het dak te moeten werken. Hierna gaan we kijken naar de frequentie waarop het dak betreden gaat worden. Hierop zal een advies volgen waardoor er veilig gewerkt kan worden.

In welke situaties is valbeveiliging verplicht?

Valbeveiliging is verplicht bij werkzaamheden boven de 2,5 meter. Mocht u bijv. een airco installatie, zonnepanelen of warmtepomp op het dak hebben moet hier onderhoud aan gepleegd worden.
Op dit moment verschaft u een werkplek en dient de persoon zijn werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren.

Wat is het verschil tussen individuele en collectieve valbeveiliging?

Het verschil tussen collectieve en individuele zit hem eigenlijk al in de naam. Collectieve valbeveiliging is geschikt voor meerdere personen, denk aan bijvoorbeeld hekwerken. Hier zijn geen persoonlijke beschermingsmiddelen nodig, zoals een verstelbare leeflijn en harnas. Bij individuele/persoonlijke valbeveiliging is de persoon zelf beveiligd. Denk aan een RVS-kabelsysteem of losse borgpunten. Bij individuele valbeveiliging zijn persoonlijke beschermingsmiddelen wel nodig.