Valbeveiliging

Met de valbeveiliging van VTD behoeden wij uw werknemers voor het vallen van hoogte. Wij zijn gespecialiseerd in het leveren, installeren en onderhouden van allerhande soorten valbeveiliging. Of u nu een hekwerk, een gevellift, een mobiel ankerpunt of lichtkoepel afscherming zoekt, VTD heeft het allemaal.

  • In te zetten op ieder type dak
  • Voldoet aan alle wettelijke eisen
  • Voor permanente of mobiele plaatsing

"*" geeft vereiste velden aan

Offerte aanvragen

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Valbeveiliging
Valbeveiling op hoogte Valbeveilingsspecialist
bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010

Vrijblijvend een offerte aanvragen

VTD heeft een uitgebreid en kwalitatief goed aanbod aan valbeveiliging. Bent u geïnteresseerd?

Valbeveiliging kopen? Bekijk ons aanbod!

Beveiliging voor vallen

Wat is valbeveiliging nou precies?

Valbeveiliging is een reeks maatregelen en systemen om uw werknemers te beschermen. Het doel van valbeveiliging is om verwondingen of dodelijke ongevallen door een val van hoogte te voorkomen. Valbeveiliging creëert een veilige werkomgeving voor iedereen die op hoogte werkt. Er bestaan verschillende soorten valbeveiliging die elk afgestemd zijn op verschillende behoeften en situaties. Bij VTD vindt u zowel collectieve valbeveiliging, zoals een hekwerk en een gevellift, als individuele valbeveiliging, zoals mobiele ankerpunten en muurborgpunten.

Vallen beveiliging

Waarom is valbeveiliging van belang?

Met valbeveiliging waarborgt u het welzijn en de veiligheid van uw werknemers. Dankzij deze maatregelen en systemen voorkomt u ernstige verwondingen of overlijden als een van uw werknemers een val van hoogte maakt. De verwondingen van een dergelijke val kunnen leiden tot langdurige arbeidsongeschiktheid, waardoor uw projecten vertraging kunnen oplopen. Bovendien zijn werknemers die zich veilig voelen een stuk productiever, aangezien zij hun taken met meer vertrouwen uitvoeren.

Valbeveiliging, zoals een hekwerk of een gevellift, is wettelijk verplicht in Nederland. Indien u deze verplichting niet naleeft, levert u dat niet enkel gewonde werknemers op, maar ook boetes, juridische sancties en reputatieschade voor uw bedrijf.

beveiliging val

Wanneer is valbeveiliging een must?

Valbeveiliging wordt in meerdere sectoren gebruikt. Denk maar aan een bouwplaats waar er constructiewerkzaamheden gebeuren op hogere niveaus, zoals werken op daken, op een gevellift of op een steiger. Ook in raffinaderijen, fabrieken en andere industriële omgevingen werken werknemers vaak op hoogte, net als technici die onderhoud of herstel uitvoeren aan windturbines of aan telecommunicatietorens. Valbeveiliging is in vele sectoren van cruciaal belang.

Valbeveiliging

Soorten valbeveiliging die bestaan

Er zijn meerdere soorten valbeveiliging op de markt. We onderscheiden ze vaak door collectieve valbeveiliging en individuele valbeveiliging. Collectieve valbeveiliging is valbeveiliging die meerdere werknemers tegelijkertijd beschermt. Hieronder valt onder andere hekwerk, leuningen, lichtkoepel afscherming en vangnetten. Ook een gevellift die materiaal en mensen op een veilige manier naar boven verplaatst of die wordt gebruikt voor gevelonderhoud is een soort collectieve valbeveiliging.

Daarnaast is er individuele valbeveiliging. Dit omvat veiligheidsharnassen, vanglijnen, mobiele veiligheidskooien, kantelhekken, putafdekkingen en mobiele en vaste ankerpunten. Dit soort valbeveiliging beschermt slechts één persoon tegelijkertijd tegen het vallen van hoogte.

bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010

Valbeveiliging aanschaffen bij VTD

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over valbeveiliging

Valbeveiliging van VTD

Veiligheidsnormen en regelgeving omtrent valbeveiliging

Als werkgever bent u verantwoordelijk voor de veiligheid van uw werknemers als zij op hoogte werken. Zodra er werkzaamheden op een hoogte van minimum 2,5 meter worden uitgevoerd, moet u verplicht voor valbeveiliging zorgen. Er moet een balustrade van minimaal 1 meter hoogte voorzien worden. Op een plat dak mag u werken met een veilige zone die op minstens 4 meter van de dakrand of de lichtkoepel ligt. In dat geval hoeft er geen verdere valbeveiliging worden aangebracht.

Valbeveiliging

Waarom VTD als uw valbeveiliging specialist?

Bij VTD hebben we jarenlange ervaring met het installeren van een veilige werkomgeving op grote hoogtes. Wij volgen de nieuwste technieken rond valbeveiliging op de voet en zetten deze in bij het ontwikkelen van nieuwe producten. Met ons hecht team voeren wij een adequate communicatie, waardoor uw vragen binnen 24 uur worden beantwoord. Dankzij onze ruime voorraad en onze directe communicatie met onze leveranciers kunnen wij ook bij onverwachte veranderingen direct schakelen.

Valbeveiliging

Hoe werkt valbeveiliging in de praktijk?

Valbeveiliging is in wezen een aantal elementen en apparaten die samenwerken om uw medewerkers te beschermen tegen de risico’s van een val van hoogte.

Door een veiligheidssysteem te creëren blijven uw werknemers veilig in het geval ze een val maken.

Zo trekt uw werknemer het veiligheidsharnas aan, waarna er een vanglijn aan het harnas wordt bevestigd. Vervolgens wordt de vanglijn aan een veiligheidsanker vastgemaakt. De vanglijn komt automatisch in actie wanneer de werknemer valt.

De schokabsorberende lijn voorkomt een verdere val en het veiligheidsharnas verdeelt de impact van de val over het volledige lichaam zodat het letsel wordt geminimaliseerd.

Valbeveiliging

Risico’s zonder valbeveiliging

Werken zonder valbeveiliging op hoogte, brengt enkele risico’s met zich mee. Het grootste risico is het vallen van een hoogte. Deze val kan de dood veroorzaken. Ook als een werknemer niet sterft, kunnen er ernstige letsels zijn, zoals hersenletsel, rugletsel, botbreuken en interne verwondingen. Dit kan tot gevolg hebben dat de werknemer langdurig arbeidsongeschikt is en u met een werkkracht minder verder moet. Bovendien kan dit leiden tot gerechtelijke procedures en boetes, wegens het niet naleven van de wetgeving.

Valbeveiliging

De valbeveiliging van VTD

Met de valbeveiliging van VTD creëert u een veilige werkomgeving op hoogte voor uw werknemers. Wij leveren, installeren en onderhouden valbeveiliging, zoals hekwerk, looppaden, gevellift en ankerpunten. Heeft u valbeveiliging op maat nodig? Geen probleem, wij komen ook op locatie om u gratis advies te geven.

Vraag naar alle mogelijkheden van valbeveiliging door ons te contacteren. Wij geven u professioneel advies en maken de beste valbeveiliging op maat.

bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010

Vrijblijvend een offerte aanvragen

VTD heeft een uitgebreid en kwalitatief goed aanbod aan valbeveiliging. Bent u geïnteresseerd?

Hoe gaan we te werk?

1. Aanvraag

Zodra de aanvraag bij ons binnen komt, pakt de binnendienst deze bij ons op en nemen we binnen 24 uur op de gewenste manier contact met u op.

2. Advies

Tijdens het gesprek bepalen we samen of er een opname op locatie moet komen of dat we dit intern kunnen aanbieden.

3. Offerte

Binnen een week wordt er een offerte op maat aangeleverd.

4. Levering & installatie

Bij goedkeuring en maken we in overleg een tijdsplanning voor alle werkzaamheden. Wij zorgen voor de levering en plaatsing van de producten bij u op locatie.

5. Oplevering

Als alles geleverd en geïnstalleerd is kunt u veilig aan de slag met uw project op hoogte.

bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010
Bel direct: 0312 387 010
  • Gratis advies op locatie
  • 24/7 storingsdienst beschikbaar
  • 10 jaar garantie met ons onderhoudscontract
  • Een van de uitgebreidste assortimenten van Nederland
  • Oplevering gemiddeld binnen 4 weken

Al velen tevreden klanten!

ormin_logo
sewrvatius_logo
skylift_logo
bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010

Meer weten over valbeveiliging?

VTD Nederland is gespecialiseerd in de levering, inspecteren, opnemen en het installeren van valbeveiliging. Wij richten werkplekken op hoogte in.

Veelgestelde vragen

Hoe beïnvloedt de aard van het werk de hoogte waarop valbeveiliging nodig is?

Afhankelijk van het type werk kunnen er aanvullende risico’s zijn die het gebruik van valbeveiliging op lagere hoogtes rechtvaardigen.

Hoe kies ik de juiste valbeveiliging voor hoogwerkers?

De keuze hangt af van factoren zoals de hoogte van het werk, de soort hoogwerker, en de aard van de werkzaamheden. Het is belangrijk om de risico’s te beoordelen en de juiste valbeveiliging te kiezen die deze risico’s minimaliseert.

In welke situaties is valbeveiliging verplicht?

Valbeveiliging is verplicht bij werkzaamheden boven de 2,5 meter. Mocht u bijv. een airco installatie, zonnepanelen of warmtepomp op het dak hebben moet hier onderhoud aan gepleegd worden.
Op dit moment verschaft u een werkplek en dient de persoon zijn werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren.