Valbeveiliging schuin dak

Werken op een schuin dak is gevaarlijker dan werken op een plat dak. Bij een schuin dak is uw werkpositie immers minder stabiel. Hierdoor ligt wegglijden te allen tijde op de loer. Ongeacht of u voor lange tijd op een dak moet werken of eenmalig, valbeveiliging op hellend dak is altijd noodzakelijk. Hierdoor kunt u veilig het dak op. Het voorkomt dat u van het dak wegglijdt of valt

  • Betrouwbaarheid: Onze producten doorstaan rigoureuze tests om ervoor te zorgen dat ze in elke situatie presteren. U kunt erop vertrouwen dat VTD's aanlijnbeveiliging u beschermt wanneer dat het meest nodig is.
  • Expertise: Met jarenlange ervaring in de industrie bieden we niet alleen producten, maar ook deskundig advies en training om ervoor te zorgen dat u optimaal profiteert van onze oplossingen.
  • Klantenservice: U staat centraal bij alles wat we doen. Ons toegewijde team staat klaar om te ondersteunen, adviseren en eventuele zorgen weg te nemen, zodat u zich kunt concentreren op wat echt belangrijk is.
  • Kies voor zekerheid, kies voor VTD.

"*" geeft vereiste velden aan

Offerte aanvragen

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
aanlijnbeveiliging-6
aanlijnbeveiliging-8 aanlijnbeveiliging-9
bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010

Vrijblijvend een offerte aanvragen

VTD heeft een uitgebreid en kwalitatief goed aanbod aan valbeveiliging. Bent u geïnteresseerd?

valbeveiliging schuin dak 5

Noodzaak valbeveiliging schuin dak

Werken op een hellend dak is nu eenmaal een stuk lastiger. Er wordt gesproken over een schuin dak wanneer het een hellingsgraad heeft van 15 graden of meer. Doordat de ondergrond waar u op werkt schuin is, kan niet alleen uw gereedschap wegglijden, maar ook u kunt gaan schuiven. Uzelf beschermen is ontzettend belangrijk, zeker wanneer u op hoogte werkt en het risico op vallen hoger is. Veilig op een schuin dak werken gaat niet wanneer u direct, zonder voorzorgsmaatregelen het dak op gaat. Gelukkig is er valbeveiliging, en dan specifiek valbeveiliging voor een schuin dak. De naam zegt het al een beetje, deze beveiliging voorkomt dat u valt.

valbeveiliging schuin dak 2

Oplossingen valbeveiliging voor schuin dak

Moet u het dak op en wilt u zichzelf graag optimaal beschermen? Er zijn verschillende opties voor valbeveiliging schuin dak.
– Kabelsysteem
– Ankerpunt

Deze typen valbeveiliging zorgen ervoor dat u veilig op een schuin dak kunt werken.

valbeveiliging schuin dak

Ankerpunten schuin dak

De eerste optie voor valbeveiliging op een schuin dak is één of meerdere ankerpunten. Een ankerpunt bevestigt u op een bepaald punt, zo dicht mogelijk bij het midden van het dak. Door middel van een veiligheidsharnas dat u draagt, kunt u uzelf vastklikken aan het ankerpunt met behulp van een vallijn. Hierdoor bent u gezekerd. Ankerpunten worden met name gebruikt voor glazenwassers of onderhoudspersoneel. Er kan gekozen worden voor verschillende afwerkingen, waardoor u een ankerpunt kunt kiezen dat het beste bij het huis past en mooi wegvalt. Daarnaast is een ankerpunt eenvoudig te installeren, inspecteren en onderhouden.

valbeveiliging schuin dak 4

Kabelsystemen

Een andere optie voor valbeveiliging op een hellend dak is een kabelsysteem. Een kabelsysteem bestaat uit een steunpaal en monteert u op het dak. Ook hier draagt u weer een harnas en met behulp van een vallijn klikt u uzelf vast aan het systeem. Een kabelsysteem kan gelijktijdig gebruikt worden door drie personen en is het heel wendbaar. Dankzij de innovatieve glijders kunnen de verschillende glijders over elkaar heen schuiven. De personen hoeven zich dus niet steeds los en vast te maken wanneer ze langs elkaar bewegen. Een kabelsysteem beschikt over een Progressive Absorbing Systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat bij een val de schok geminimaliseerd wordt. Een kabelsysteem kan op verschillende soorten daken gemonteerd worden.

bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010

Interesse in valbeveiliging schuin dak?

Om er zeker van te zijn dat u veilig het dak op gaat, is het gebruik van juiste valbeveiliging schuin dak ontzettend belangrijk. Wilt u geadviseerd worden over beveiliging waarmee u een veilige toegang tot het dak hebt? Neem telefonisch contact op met VTD of via het online contactformulier. Veiligheid gaat ten slotte boven alles en met valbeveiliging hellend dak gaat u een stuk zekerder het dak op.

valbeveiliging dak-8

Waarom VTD?

VTD onderscheidt zich in de markt voor aanlijnbeveiliging met een reeks voordelen die klanten niet kunnen negeren.

● Expertise en ervaring: Met jarenlange ervaring in de sector heeft VTD een ongeëvenaarde kennis opgebouwd. Ons team van professionals zorgt voor oplossingen die zowel innovatief als betrouwbaar zijn.
● Klantgerichte aanpak: Bij VTD staan de behoeften van de klant centraal. We luisteren, adviseren en leveren maatwerkoplossingen die perfect aansluiten bij uw specifieke situatie.
● Hoogwaardige materialen: We gebruiken alleen de beste materialen en technologieën. Deze duurzaamheid en kwaliteit zorgen ervoor dat u verzekerd bent van een veilige werkomgeving, keer op keer.

Valbeveiliging schuin dak

Permanente valbeveiliging schuin dak

Bij permanente valbeveiliging schuin dak wordt er voor lange tijd beveiliging geplaatst. Hierbij kan gedacht worden aan permanente ankerpunten of een kabelsysteem. Er wordt met name voor permanente valbeveiliging hellend dak gekozen bij bedrijfspanden.

valbeveiliging schuin dak

Wetgeving valbeveiliging plat dak

Wanneer u bouwwerkzaamheden op het dak moet uitvoeren, is valbeveiliging vanaf 2,5 meter verplicht. Het gaat hierbij om artikel 3.16: voorkomen valgevaar. Op een plat dak is dit weer een ander verhaal. Hier kan in de zogenoemde veilige zone gewerkt worden, waardoor valbeveiliging niet verplicht is. De kanttekening hierbij is wel dat de afstand tussen de dakrand en de plek waar u werkt, minimaal 4 meter dient te zijn. Iedereen die op het dak is, is (mede)verantwoordelijk voor het waarborgen van de veiligheid.

Gratis advies op locatie
24/7 storingsdienst beschikbaar
10 jaar garantie met ons onderhoudscontract

Hoe gaan we te werk?

1. Aanvraag

Zodra de aanvraag bij ons binnen komt, pakt de binnendienst deze bij ons op en nemen we binnen 24 uur op de gewenste manier contact met u op.

2. Advies

Tijdens het gesprek bepalen we samen of er een opname op locatie moet komen of dat we dit intern kunnen aanbieden.

3. Offerte

Binnen een week wordt er een offerte op maat aangeleverd.

4. Levering & installatie

Bij goedkeuring en maken we in overleg een tijdsplanning voor alle werkzaamheden. Wij zorgen voor de levering en plaatsing van de producten bij u op locatie.

5. Oplevering

Als alles geleverd en geïnstalleerd is kunt u veilig aan de slag met uw project op hoogte.

bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010
Bel direct: 0312 387 010
  • Gratis advies op locatie
  • 24/7 storingsdienst beschikbaar
  • 10 jaar garantie met ons onderhoudscontract
  • Een van de uitgebreidste assortimenten van Nederland
  • Oplevering gemiddeld binnen 4 weken
ormin_logo
sewrvatius_logo
skylift_logo

Producten die zorgen voor een goede valbeveiliging

bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010

Meer weten over valbeveiliging schuine daken?

VTD Nederland is gespecialiseerd in de levering, inspecteren, opnemen en het installeren van valbeveiliging. Wij richten werkplekken op hoogte in.