Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl+31 (0) 321 – 387 010
Zodra de aanvraag bij ons binnen komt, pakt de binnendienst deze bij ons op en nemen we binnen 24 uur op de gewenste manier contact met u op.
Tijdens het gesprek bepalen we samen of er een opname op locatie moet komen of dat we dit intern kunnen aanbieden.
Binnen een week wordt er een offerte op maat aangeleverd.
Bij goedkeuring en maken we in overleg een tijdsplanning voor alle werkzaamheden. Wij zorgen voor de levering en plaatsing van de producten bij u op locatie.
Als alles geleverd en geïnstalleerd is kunt u veilig aan de slag met uw project op hoogte.
Afhankelijk van het soort dak, de ruimte die er is, welke werkzaamheden er uitgevoerd moeten worden en hoe vaak u op het dak bent, kunt u voor een bepaalde valbeveiliging voor een plat dak kiezen. Er kan bijvoorbeeld onderscheid gemaakt worden tussen permanente en tijdelijke valbeveiliging.
Bij een kabelsysteem kan gekozen worden voor permanente of tijdelijke valbeveiliging op uw platte dak. Bij VTD kunt u onder andere kiezen voor de Kee Anchor-serie of een lijnsysteem. Op het dak wordt hierbij een systeem bevestigd of een ankerpunt geplaatst. Hieraan kunt u zichzelf koppelen met behulp van een vallijn en een veiligheidsharnas. U heeft bij een kabelsysteem de vrijheid om langs de dakrand te bewegen. Een segment bestaat uit 12 meter. Door meerdere aaneengesloten segmenten te maken komt er een vrij
loop langs de dakrand zonder je te los te hoeven koppelen.
De eerste optie van VTD zijn diverse hekwerken, waarvan de Topfix, Keeguard en Premium voorbeelden zijn. Deze hekwerken worden op het dak bevestigd rondom de rand van het dak. Met behulp van industriële stalen KeeKlamp buiskoppelingen kunnen de hekwerken overal worden gemonteerd. Dit maakt de systemen zeer flexibel in opbouw. Met de Kee Klamp zijn de hekwerken snel en veilig op te bouwen om uw dak veilig te maken om op te werken. Met dit systeem is er voor ieder dak een passend hekwerk te maken.
Bij ankerpunten kunt u kiezen voor permanente en tijdelijke valbeveiliging bij een plat dak. Bij VTD kunt u kiezen voor meerdere ankerpunten, namelijk de Weightanka en borgpunt Type Kee Line II. Ieder ankerpunt heeft zo zijn eigen voordelen, zo is de Weightanka heel eenvoudig te monteren en beschadigt het uw dak niet en is de Type Kee Line II geschikt voor alle type daken. Op platte daken is er vaak meer dan voldoende ruimte om ankerpunten te bevestigen.
Omdat er verschillende soorten valbeveiliging plat dak zijn, is het begrijpelijk dat u niet precies weet welke valbeveiliging u nodig hebt voor uw dak. Neem contact met ons op voor een gedegen advies van een expert. Veilig het dak op gaan, dat is wat telt en daar kan VTD u gegarandeerd bij helpen, of het nou om permanente of tijdelijke valbeveiliging op een plat dak gaat.
Bij bouwwerkzaamheden die op een hoogte van 2,5 meter of meer uitgevoerd moeten worden, is valbeveiliging verplicht. Artikel 3.16: voorkomen valgevaar hoort hierbij. Op een plat dak gaat het er specifiek om dat valbeveiliging nodig is wanneer u op minder dan 4 meter van de dakrand bent. De veiligheid dient gewaarborgd te worden door iedereen die op het dak aanwezig is. Veilig werken op platte daken doe je dus samen.
VTD Nederland is gespecialiseerd in de levering, inspecteren, opnemen en het installeren van valbeveiliging. Wij richten werkplekken op hoogte in.
Er zijn diverse producten die worden ingezet als valbeveiliging. Enkele voorbeelden zijn:
Voor meer informatie over de type valbeveiliging kunt u gerust contact opnemen met VTD, wij kunnen u telefonisch en op locatie adviseren.
Als VTD Nederland BV voldoen wij aan de ISO9001 en hebben volledige VCA met een speciale scope op de valbeveiliging.
De eerste vraag zal zijn of er geen andere oplossingen zijn om op het dak te moeten werken. Hierna gaan we kijken naar de frequentie waarop het dak betreden gaat worden. Hierop zal een advies volgen waardoor er veilig gewerkt kan worden.
Valbeveiliging is verplicht bij werkzaamheden boven de 2,5 meter. Mocht u bijv. een airco installatie, zonnepanelen of warmtepomp op het dak hebben moet hier onderhoud aan gepleegd worden.
Op dit moment verschaft u een werkplek en dient de persoon zijn werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren.
Het verschil tussen collectieve en individuele zit hem eigenlijk al in de naam. Collectieve valbeveiliging is geschikt voor meerdere personen, denk aan bijvoorbeeld hekwerken. Hier zijn geen persoonlijke beschermingsmiddelen nodig, zoals een verstelbare leeflijn en harnas. Bij individuele/persoonlijke valbeveiliging is de persoon zelf beveiligd. Denk aan een RVS-kabelsysteem of losse borgpunten. Bij individuele valbeveiliging zijn persoonlijke beschermingsmiddelen wel nodig.