Valbeveiliging hekwerk

Zorg voor maximale veiligheid op hoogte met ons robuuste valbeveiliging hekwerk. Eenvoudig te installeren en voldoet aan alle veiligheidsnormen. Veilig werken begint hier.

 • Biedt permanente randbeveiliging in gebieden waar regelmatig toegang nodig is voor onderhoud en inspectie.
 • Hoeft niet aan de dakstructuur of het membraan te worden bevestigd waardoor het risico op lekkage of beschadiging verdwijnt.
 • Geen speciale training of gereedschap Niet schroeven, lassen of boren Kee Klamp koppelstukken zetten horizontale rails in enkele seconden vast.
valbeveiliging hekwerk
Valbeveiliging hekwerk hekwerken
Gratis advies op locatie
24/7 storingsdienst beschikbaar
10 jaar garantie met ons onderhoudscontract

Hoe gaan we te werk?

1. Aanvraag

Zodra de aanvraag bij ons binnen komt, pakt de binnendienst deze bij ons op en nemen we binnen 24 uur op de gewenste manier contact met u op.

2. Advies

Tijdens het gesprek bepalen we samen of er een opname op locatie moet komen of dat we dit intern kunnen aanbieden.

3. Offerte

Binnen een week wordt er een offerte op maat aangeleverd.

4. Levering & installatie

Bij goedkeuring en maken we in overleg een tijdsplanning voor alle werkzaamheden. Wij zorgen voor de levering en plaatsing van de producten bij u op locatie.

5. Oplevering

Als alles geleverd en geïnstalleerd is kunt u veilig aan de slag met uw project op hoogte.

bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010
Offerte aanvragen
 • Gratis advies op locatie
 • 24/7 storingsdienst beschikbaar
 • 10 jaar garantie met ons onderhoudscontract
 • Een van de uitgebreidste assortimenten van Nederland
 • Oplevering gemiddeld binnen 4 weken
ormin_logo
sewrvatius_logo
skylift_logo

KeeGuard

Als er werkzaamheden op hoogte uitgevoerd dienen te worden, vereisen de voorschriften voor werken op hoogte dat collectieve maatregelen zoals randbeveiliging worden overwogen om een veilige werkomgeving te bieden en het risico van een val tot een minimum te beperken.

Het KeeGuard® collectief beschermingsprogramma omvat standaard verticale, hellende, afgeronde en inklapbare systemen en is ontworpen om permanente randbeveiliging te bieden voor daken waar regelmatige toegang vereist is.

KeeGuard® biedt een vrijstaande oplossing die niet in de structuur of het membraan van het dak wordt bevestigd en geschikt is voor installatie op vrijwel elk plat dak tot een helling van 10°. Wanneer esthetiek een probleem is, biedt KeeGuard® Foldshield een meer discreet systeem. Het systeem kan op zijn plaats worden getild om collectieve bescherming te bieden tijdens het werk en vervolgens teruggevouwen worden wanneer u klaar bent.

Het KeeGuard-assortiment is volledig getest en voldoet aan of overtreft de huidige veiligheidseisen op het dak, waaronder EN13374 klasse A en EN ISO 14122:3.

Het modulaire ontwerp heeft de unieke Kee Klamp® open stijl fittingen die een snelle installatie van de horizontale rails en 100% gerecycleerde PVC-contragewichten mogelijk maken. Op locatie is lassen, branden of boren niet nodig, wat een snelle en eenvoudige installatie mogelijk maakt.

KeeGuard® kan eenvoudig op verschillende locaties worden toegevoegd of gedemonteerd en opnieuw worden gemonteerd als dat nodig is.

valpreventie hek

Eigenschappen Valbeveiliging Hekwerken

Valbeveiliging Hekwerk heeft unieke eigenschappen die ervoor zorgen dat de werkveiligheid op hoogte gemaximaliseerd wordt. Dankzij de onderstaande eigenschappen en voordelen is onze valbeveiliging Hekwerk een van de beste op de markt.

 • Vrij opgelegd, flexibel en modulair hekwerk
 • Veiligheid conform ‘Arbobesluit 3.16 werken op hoogte’
 • Corrosiebestendige oppervlakken
 • Omvat standaard verticale, hellende, afgeronde en inklapbare systemin
 • Bodemplaat stalen felsdaken voor felsnaden: 305, 400 en 500 mm
 • Stalen of aluminium uitvoering
 • Diverse uitvoeringen conform NEN-EN 13374 of NEN-EN ISO 14122
Bel direct: 032 - 1387010
Keeguard topfix

KeeGuard Topfix

KeeGuard Topfix is een uitvoering van het KeeGuard hekwerk dat gemonteerd kan worden op metalen daken inclusief steel trapezium and seam roofs with rounded edges with a maximum pitch of 45 °

De speciaal ontworpen bodemplaat biedt veel mogelijkheden voor montage op metalen daken

Tevens voldoet het KeeGuard Topfix he aan de Europese normen NEN EN ISO 14122-3 en de NEN EN 13374 class A

bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010

Valbeveiliging voor platte daken?

Omdat er verschillende soorten valbeveiliging plat dak zijn, is het begrijpelijk dat u niet precies weet welke valbeveiliging u nodig hebt voor uw dak. Neem contact met ons op voor een gedegen advies van een expert. Veilig het dak op gaan, dat is wat telt en daar kan VTD u gegarandeerd bij helpen, of het nou om permanente of tijdelijke valbeveiliging op een plat dak gaat.

Keeguard premium

KeeGuard Premium

KeeGuard Premium staat voor een nieuwe en innovatieve norm op het gebied van vrijstaande, niet- penetrerende dakrelingsystemen.

De unieke gewichten zorgen dat contragewichten overbodig zijn. Alleen bij open systemen moeten de beide eindvelden in een hoek worden opgesteld.KeeGuard Premium is zowel geschikt voor een permanente als tijdelijke inzet op daken met een maximale hellingsgraad van 10 graden.

De uit gerecycled pvc gemaakte gewichten bestaan uit twee delen die aan elkaar kunnen worden geschroefd. Zo kunnen ze afzonderlijk door één persoon worden getransporteerd, of aan elkaar geschroefd door twee personen.Het geïntegreerde handvat zorgt dat de gewichten eenvoudig te vervoeren zijn. KeeGuard Premium is dankzij de prefab palen en het gebruik van de bewezen KEE KLAMP buisverbinder snel en eenvoudig te monteren.

De KeeGuard Premium is zeer flexibel en toch net zo stabiel als een permanente reling. Het unieke ontwerp met de tweedelige gewichten maakt het mogelijk schopranden eenvoudig te bevestigen. Gewoon in de hiervoor bestemde sleuf steken.

Kee Guard Premium kan ook samen met het standaard KEEGUARD-systeem worden gebruikt. Het is dus een veilige oplossing voor locaties waar de standaard KEEGUARD niet kan worden gebruikt vanwege zijn contragewichten.

KeeGuard Premium assortiment is volledig getest en voldoet aan of overtreft de huidige veiligheidseisen op het dak, waaronder EN13374

Bel direct: 032 - 1387010
Valbeveiliging Hekwerk

Voordelen Valbeveiliging Hekwerk

Hekwerken zijn een essentieel onderdeel van goede en betrouwbare valbeveiliging. Met onze oplossing van VTD ben je verzekerd van de beste valbeveiligingshekwerken waaronder deze voordelen.

 • Collectieve valbeveiliging zonder contragewichten
 • Ideaal voor daken waar te weinig ruimte is
 • Geschikt voor daken met een dakhelling van maximaal 10°

Lichtkoepel valbescherming
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010

Direct persoonlijk contact met VTD.

VTD Nederland is gespecialiseerd in de levering, inspecteren, opnemen en het installeren van valbeveiliging. Wij richten werkplekken op hoogte in.

Veelgestelde vragen

Er zijn diverse producten die worden ingezet als valbeveiliging. Enkele voorbeelden zijn:

Hoe weet ik welk type valbeveiliging ik nodig heb?

Voor meer informatie over de type valbeveiliging kunt u gerust contact opnemen met VTD, wij kunnen u telefonisch en op locatie adviseren.

Aan welke normeringen moet ik als bedrijf aan voldoen?

Als VTD Nederland BV voldoen wij aan de ISO9001 en hebben volledige VCA met een speciale scope op de valbeveiliging.

Wat kan ik doen om het werken op hoogte veiliger te maken?

De eerste vraag zal zijn of er geen andere oplossingen zijn om op het dak te moeten werken. Hierna gaan we kijken naar de frequentie waarop het dak betreden gaat worden. Hierop zal een advies volgen waardoor er veilig gewerkt kan worden.

In welke situaties is valbeveiliging verplicht?

Valbeveiliging is verplicht bij werkzaamheden boven de 2,5 meter. Mocht u bijv. een airco installatie, zonnepanelen of warmtepomp op het dak hebben moet hier onderhoud aan gepleegd worden.
Op dit moment verschaft u een werkplek en dient de persoon zijn werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren.

Wat is het verschil tussen individuele en collectieve valbeveiliging?

Het verschil tussen collectieve en individuele zit hem eigenlijk al in de naam. Collectieve valbeveiliging is geschikt voor meerdere personen, denk aan bijvoorbeeld hekwerken. Hier zijn geen persoonlijke beschermingsmiddelen nodig, zoals een verstelbare leeflijn en harnas. Bij individuele/persoonlijke valbeveiliging is de persoon zelf beveiligd. Denk aan een RVS-kabelsysteem of losse borgpunten. Bij individuele valbeveiliging zijn persoonlijke beschermingsmiddelen wel nodig.