TRA uitvoeren - alles wat je moet weten

Een Taak Risico Analyse (TRA) is een belangrijke stap om meer zekerheid en veiligheid op de werkvloer te creëren. Maar hoe voer je een TRA uit? En wat zijn de voordelen van een TRA? Dit zijn lastige vragen, u kunt er ook voor kiezen ons deze zorgen over veiligheid uit uw handen te nemen, zodat u zich kunt concentreren op wat u het beste doet. Waarom kiezen voor VTD?

 • Expertise: VTD heeft een onberispelijke reputatie opgebouwd voor veilig en effectief werken op hoogte dankzij jarenlange ervaring in de sector
 • Innovatie: VTD blijft vooroplopen met de nieuwste technologieën en methoden om u de beste oplossingen te bieden.
 • Individuele oplossingen: VTD is zich ervan bewust dat elk project uniek is. We maken op maat gemaakte oplossingen op basis van uw behoeften.

"*" geeft vereiste velden aan

Offerte aanvragen

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Werken-op-hoogte
Werken op hoogte Werken op hoogte
bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010

Vrijblijvend een offerte aanvragen

VTD heeft een uitgebreid en kwalitatief goed aanbod aan valbeveiliging. Bent u geïnteresseerd?

Werken op hoogte

Wat is een TRA - Taak Risico Analyse?

Een TRA is een manier om de potentiële risico’s en gevaren te identificeren die verbonden zijn aan een bepaalde taak of activiteit. Het doel is om de risico’s te verminderen en de veiligheid te vergroten. Om een TRA uit te voeren, moeten er eerst een aantal dingen worden bepaald, zoals mogelijke gevaren, potentiële risico’s en de kans dat deze risico’s zich voordoen. Daarnaast moeten er ook oplossingen worden bedacht om deze risico’s te verminderen.

Werken-op-hoogte-4

Waarom een TRA maken?

Een TRA is een waardevolle tool om risico’s te identificeren en te verminderen. Door een TRA uit te voeren, kun je de veiligheid en het welzijn van je personeel verbeteren en worden mogelijke risico’s op bijvoorbeeld het dak geïdentificeerd en verminderd. Daarnaast kan een TRA ook helpen om tijd, geld en energie te besparen door risico’s en gevaren te herkennen voordat deze zich voordoen. Alleen valbeveiliging voor het dak is dus niet het enige wat belangrijk is voordat je aan een nieuwe klus begint.

Werken op hoogte

Wat zijn de belangrijkste doelen van een TRA?

De belangrijkste doelen van een TRA zijn het herkennen en verminderen van mogelijke gevaren. Daarnaast is een TRA ook waardevol om de veiligheid en het welzijn van personeel te verhogen. Een paar veelvoorkomende risico’s die je met een TRA kan verhelpen, zijn verwondingen, schade aan apparatuur of gebouwen en het verlies van waardevolle informatie.

Keuren-valbeveiliging-6

Wanneer moet een taak risico analyse uitgevoerd worden?

Een TRA moet altijd worden uitgevoerd voordat er aan een nieuwe grote taak wordt begonnen. Bij een TRA moeten veel verschillende zaken worden meegenomen, zoals het risico dat de taak met zich meebrengt, de kans dat het risico zich voordoet, de gevolgen als het risico zich voordoet en de maatregelen die kunnen worden genomen om het risico te verminderen.

Schopranden aanschaffen
Valbeveiliging

Stappenplan: het uitvoeren van een TRA

Er zijn verschillende stappen die je moet volgen als je een TRA wilt uitvoeren. Deze stappen zijn als volgt:
1. Identificeer de potentiële risico’s van de taak.
2. Bepaal de kans dat deze risico’s zich voordoen.
3. Bepaal de gevolgen van de risico’s.
4. Bepaal de maatregelen die kunnen worden genomen om de risico’s te verminderen.
5. Bepaal of de maatregelen effectief zijn.
6. Voer de maatregelen uit.
7. Evaluatie van de maatregelen.

aanlijnbeveiliging-4

Hoe voert VTD een TRA uit?

Bij VTD staan veiligheid en welzijn op de werkplek voorop. Daarom voeren we altijd een TRA uit voordat we een taak of activiteit uitvoeren. Bij VTD volgen we de stappen die in de vorige alinea benoemd zijn. Met onze jarenlange ervaring weten wij dat dit de beste manier is om de veiligheid van jouw personeel op de werkvloer te garanderen.

vtd-nederland_0008s_0000_looppaden

Waarom VTD?

In de uitdagende wereld van werken op hoogte heeft u een partner nodig die zich bewust is van uw veiligheidsbehoeften en hier op reageert. Dat is waar VTD het verschil maakt. Maar waarom zou je VTD kiezen?

 • Deskundigheid: VTD heeft jarenlange ervaring en expertise in het veld van valbeveiliging. Wanneer u kiest voor VTD, kiest u voor kennis en kwaliteit.
 • Maatwerkoplossingen: We begrijpen dat elk project uniek is. Daarom biedt VTD oplossingen die specifiek zijn afgestemd op uw behoeften en uitdagingen.
 • Betrouwbaarheid: Met VTD kunt u rekenen op consistentie en betrouwbaarheid. We zijn er wanneer u ons nodig heeft en zorgen altijd voor een veilige werkomgeving.
 • Innovatie: In een steeds veranderende industrie blijft VTD voorop lopen met de nieuwste technologieën en methoden om de veiligheid van werken op hoogte te garanderen.
 • Als u kiest voor VTD, kiest u voor expertise, zekerheid en een toegewijd partnerschap. Samen zorgen we ervoor dat u veilig en met vertrouwen de hoogte in kunt gaan.
bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010

Vrijblijvend een offerte aanvragen

VTD heeft een uitgebreid en kwalitatief goed aanbod aan valbeveiliging. Bent u geïnteresseerd?

Hoe gaan we te werk?

1. Aanvraag

Zodra de aanvraag bij ons binnen komt, pakt de binnendienst deze bij ons op en nemen we binnen 24 uur op de gewenste manier contact met u op.

2. Advies

Tijdens het gesprek bepalen we samen of er een opname op locatie moet komen of dat we dit intern kunnen aanbieden.

3. Offerte

Binnen een week wordt er een offerte op maat aangeleverd.

4. Levering & installatie

Bij goedkeuring en maken we in overleg een tijdsplanning voor alle werkzaamheden. Wij zorgen voor de levering en plaatsing van de producten bij u op locatie.

5. Oplevering

Als alles geleverd en geïnstalleerd is kunt u veilig aan de slag met uw project op hoogte.

bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010
Bel direct: 0312 387 010
 • Gratis advies op locatie
 • 24/7 storingsdienst beschikbaar
 • 10 jaar garantie met ons onderhoudscontract
 • Een van de uitgebreidste assortimenten van Nederland
 • Oplevering gemiddeld binnen 4 weken

Onze klanten

ormin_logo
sewrvatius_logo
skylift_logo

Andere producten die zorgen voor een goede valbeveiliging