Schoprand

Een schoprand is een veiligheidsvoorziening die vaak wordt gebruikt bij het werken op hoogte. De schoprand voorkomt dat iemand valt van hoogtes van meer dan twee meter. Dit is vaak wettelijk verplicht en is een belangrijke voorzorgsmaatregel om letsel te voorkomen. Er zijn verschillende soorten schopranden beschikbaar, afhankelijk van de situatie waarin ze worden gebruikt.

 • Expertise: VTD heeft een onberispelijke reputatie opgebouwd voor veilig en effectief werken op hoogte dankzij jarenlange ervaring in de sector
 • Innovatie: VTD blijft vooroplopen met de nieuwste technologieën en methoden om u de beste oplossingen te bieden.
 • Individuele oplossingen: VTD is zich ervan bewust dat elk project uniek is. We maken op maat gemaakte oplossingen op basis van uw behoeften.

"*" geeft vereiste velden aan

Offerte aanvragen

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Werken-op-hoogte
Werken op hoogte Werken op hoogte
bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010

Vrijblijvend een offerte aanvragen

VTD heeft een uitgebreid en kwalitatief goed aanbod aan valbeveiliging. Bent u geïnteresseerd?

Werken op hoogte

Veiligheid waarborgen met schopranden

Het gebruik van schopranden is erg belangrijk als het gaat om veiligheid. Schopranden voorkomen dat iemand van grote hoogtes valt. Daarnaast houden schopranden ook dat er materiaal naar beneden valt tegen, waardoor andere personen geen gevaar lopen.

Door het juiste onderhoud en de juiste producten te gebruiken, kunnen schopranden langer meegaan. Bij het gebruik van schopranden is het belangrijk dat ze op de juiste manier worden ingezet. Als dat niet zo is kan het leiden tot onveilige situaties.

Werken-op-hoogte-4

Zijn er regels voor schopranden?

Er zijn verschillende veiligheidsnormen voor schopranden die in verschillende landen gelden. Bijvoorbeeld, in Nederland geldt de NEN-EN-13374-norm voor schopranden. Deze norm stelt eisen aan de constructie, het materiaal en het onderhoud van schopranden.

Naast deze normen, zijn er ook verschillende regels die gelden voor schopranden. Bijvoorbeeld, in Nederland heeft de Arbowet bepaalde regels voor schopranden. Deze regels zijn bedoeld om de veiligheid bij het werken op hoogte te waarborgen.

Werken op hoogte

Zijn schopranden verplicht?

In sommige situaties is het wettelijk verplicht om schopranden te gebruiken. Als er bijvoorbeeld gewerkt wordt in een situatie waarin iemand kan vallen van een hoogte van meer dan twee meter, is het verplicht om schopranden te gebruiken. Ook als er werkzaamheden plaatsvinden op een dak, is het gebruik van schopranden verplicht. De toepassing van schopranden heeft veel voordelen. Zoals eerder benoemd is voorkomt het letsel bij het werken op hoogte en het helpt bij het voorkomen van materiaal dat naar beneden valt.

Keuren-valbeveiliging-6

Waar breng je schopranden aan?

Er zijn verschillende soorten schopranden beschikbaar die geschikt zijn voor verschillende situaties. Afhankelijk van de situatie waarin ze worden gebruikt, zijn er allerlei soorten schopranden die geschikt zijn. Als je bijvoorbeeld op een plat dak werkt, dan zijn er speciale schopranden voor platte daken beschikbaar. Ook zijn er speciale schopranden beschikbaar voor trappen, hellingbanen en andere situaties.

VTD heeft een uitgebreid assortiment aan schopranden. Alle producten van VTD worden geleverd met uitgebreide service en nazorg. Als je liever wilt dat het door een professioneel bedrijf wordt gedaan, dan heeft VTD ook een team van specialisten die je kunnen helpen met het aanbrengen van schopranden.

Schopranden aanschaffen

Hoe wordt een schoprand in de praktijk aangebracht?

Het aanbrengen van schopranden is vrij eenvoudig. Eerst moet je de juiste materialen verzamelen. Daarna kan je de schopranden met behulp van schroeven of pluggen aanbrengen. Het is belangrijk om de schroeven of pluggen goed vast te draaien. Als je klaar bent, moet je de schopranden controleren om er zeker van te zijn dat ze goed zijn bevestigd.

Het aanbrengen van schopranden is een taak die je het beste door een professioneel bedrijf kunt laten doen. Een professioneel bedrijf zoals VTD heeft gespecialiseerde mensen die je kunnen helpen met het aanbrengen van schopranden. Deze specialisten kunnen je ook meer informatie geven over de juiste veiligheidsnormen en regels die gelden voor schopranden.

vtd-nederland_0008s_0000_looppaden

Waarom VTD?

In de uitdagende wereld van werken op hoogte heeft u een partner nodig die zich bewust is van uw veiligheidsbehoeften en hier op reageert. Dat is waar VTD het verschil maakt. Maar waarom zou je VTD kiezen?

 • Deskundigheid: VTD heeft jarenlange ervaring en expertise in het veld van valbeveiliging. Wanneer u kiest voor VTD, kiest u voor kennis en kwaliteit.
 • Maatwerkoplossingen: We begrijpen dat elk project uniek is. Daarom biedt VTD oplossingen die specifiek zijn afgestemd op uw behoeften en uitdagingen.
 • Betrouwbaarheid: Met VTD kunt u rekenen op consistentie en betrouwbaarheid. We zijn er wanneer u ons nodig heeft en zorgen altijd voor een veilige werkomgeving.
 • Innovatie: In een steeds veranderende industrie blijft VTD voorop lopen met de nieuwste technologieën en methoden om de veiligheid van werken op hoogte te garanderen.
 • Als u kiest voor VTD, kiest u voor expertise, zekerheid en een toegewijd partnerschap. Samen zorgen we ervoor dat u veilig en met vertrouwen de hoogte in kunt gaan.
bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010

Vrijblijvend een offerte aanvragen

VTD heeft een uitgebreid en kwalitatief goed aanbod aan valbeveiliging. Bent u geïnteresseerd?

Hoe gaan we te werk?

1. Aanvraag

Zodra de aanvraag bij ons binnen komt, pakt de binnendienst deze bij ons op en nemen we binnen 24 uur op de gewenste manier contact met u op.

2. Advies

Tijdens het gesprek bepalen we samen of er een opname op locatie moet komen of dat we dit intern kunnen aanbieden.

3. Offerte

Binnen een week wordt er een offerte op maat aangeleverd.

4. Levering & installatie

Bij goedkeuring en maken we in overleg een tijdsplanning voor alle werkzaamheden. Wij zorgen voor de levering en plaatsing van de producten bij u op locatie.

5. Oplevering

Als alles geleverd en geïnstalleerd is kunt u veilig aan de slag met uw project op hoogte.

bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010
Bel direct: 0312 387 010
 • Gratis advies op locatie
 • 24/7 storingsdienst beschikbaar
 • 10 jaar garantie met ons onderhoudscontract
 • Een van de uitgebreidste assortimenten van Nederland
 • Oplevering gemiddeld binnen 4 weken

Onze klanten

ormin_logo
sewrvatius_logo
skylift_logo

Andere producten die zorgen voor een goede valbeveiliging

Veelgestelde vragen

Hoe worden werknemers getraind om een LMRA uit te voeren?

Werknemers kunnen getraind worden door middel van veiligheidstrainingen, instructiesessies of workshops. Het is belangrijk dat ze begrijpen hoe ze de checklist correct moeten gebruiken en hoe ze risico’s kunnen identificeren en beoordelen.

Wat gebeurt er als er risico's worden geïdentificeerd tijdens een LMRA?

Als er risico’s worden geïdentificeerd, moeten deze worden aangepakt voordat het werk begint. Dit kan betekenen dat er extra veiligheidsmaatregelen genomen moeten worden, of dat het werk uitgesteld moet worden totdat de risico’s zijn geminimaliseerd.

Is een LMRA wettelijk verplicht?

De verplichting voor een LMRA kan variëren afhankelijk van de lokale wetgeving en bedrijfsbeleid. In veel gevallen wordt het sterk aanbevolen of is het verplicht gesteld door veiligheidsnormen in bepaalde industrieën.

Hoe verschilt een LMRA van een reguliere risicoanalyse?

Een reguliere risicoanalyse is uitgebreider en wordt meestal uitgevoerd in de planningsfase van een project. Een LMRA is een snelle, laatste controle direct voor het begin van het werk.

Welke elementen bevat een standaard LMRA checklist?

Een standaard LMRA checklist bevat punten zoals het controleren van de werkplek, gereedschappen en apparatuur, persoonlijke beschermingsmiddelen, en de aanwezigheid van potentiële gevaren.