Rope Access

Rope Access is een veilige manier om moeilijk bereikbare plekken te betreden zoals windmolens of olieplatforms. Bij Rope Access worden touwen, klimtechnieken en veiligheidsmaterialen gebruikt om werkzaamheden zo veilig mogelijk uit te voeren. Waarom kiezen voor de Rope Access van VTD?

  • Betrouwbaarheid: Onze producten doorstaan rigoureuze tests om ervoor te zorgen dat ze in elke situatie presteren. U kunt erop vertrouwen dat VTD's aanlijnbeveiliging u beschermt wanneer dat het meest nodig is.
  • Expertise: Met jarenlange ervaring in de industrie bieden we niet alleen producten, maar ook deskundig advies en training om ervoor te zorgen dat u optimaal profiteert van onze oplossingen.
  • Klantenservice: U staat centraal bij alles wat we doen. Ons toegewijde team staat klaar om te ondersteunen, adviseren en eventuele zorgen weg te nemen, zodat u zich kunt concentreren op wat echt belangrijk is.
  • Kies voor zekerheid, kies voor VTD.

"*" geeft vereiste velden aan

Offerte aanvragen

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
aanlijnbeveiliging-6
aanlijnbeveiliging-8 aanlijnbeveiliging-9
bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010

Vrijblijvend een offerte aanvragen

VTD heeft een uitgebreid en kwalitatief goed aanbod aan valbeveiliging. Bent u geïnteresseerd?

rope access

Wat is Rope Access?

Rope Access is het bereiken van moeilijk bereikbare plekken door middel van touwtechnieken. Het verschil met traditionele valbeveiliging? Bij traditionele valbeveiliging staat een persoon zelfstandig op een oppervlakte, terwijl bij Rope Access lijnen gebruikt worden waar de persoon aan hangt met een harnas. Rope Access wordt gebruikt bij moeilijk bereikbare plaatsen: hoogte, diepteverschillen of plaatsen met valgevaar.

Rope access 7

Waarom Rope Access?

Waarom kiezen voor Rope Access? Naast dat Rope Access heel veilig is, biedt Rope Access de mogelijkheid om op lastig bereikbare plaatsen te komen zonder dure hijskranen of tijdrovende steigers. Daarnaast is Rope Access milieuvriendelijk omdat het gebruik van zware machines en voertuigen tot een minimum wordt beperkt.

Rope access 4

De voordelen van Rope Access

Rope Access heeft veel voordelen. Ten eerste is Rope Access een van de veiligste manieren om te werken op hoogte. Dit komt deels door de strenge training en certificering vereisten voor technici. Ook is Rope Access een zekere kostenbesparing. Het opzetten van een Rope Access systeem is vaak goedkoper dan het opbouwen van steigers of het gebruiken van hoogwerkers. Daarnaast levert Rope Access geen tot weinig overlast voor de omgeving, zoals een steiger dat wel doet. Tot slot maakt Rope Access het mogelijk om moeilijk bereikbare plaatsen te bereiken zonder de noodzaak voor uitgebreide ingrijpende ingrijpende constructies op te bouwen.

Rope access

In welke branches is rope access toepasbaar?

Rope Access wordt voornamelijk gebruikt in branches waar wordt gewerkt op moeilijk bereikbare plekken. Denk aan:

– Maritieme en offshore projecten
– Proces- en petrochemische industrie
– Civiele industrie, windenergie
– Telecommunicatie en de reclamebranche

Rope access 5

Rope access: wetten en verplichtingen

Er zijn verschillende wetten en regels van toepassing op Rope Access. Zo verplicht de Arbowet dat werkgevers de arbeidsomstandigheden voor werknemers zo veilig mogelijk maken. Ook moet RI&E (Risico Inventarisatie en-evaluatie) uitgevoerd worden om de risico’s van werken op hoogte in kaart te brengen en te verminderen. Tot slot zijn er ook een aantal specifieke richtlijnen voor Rope Access: IRATA en SPRAT. Deze richtlijnen stellen eisen aan de training en certificering van Rope Access-medewerkers en geven richtlijnen voor de uitvoering van werkzaamheden.

Offerte aanvragen
Rope access 3

IRATA

Rope Access is een van de veiligste methodes om toegang te krijgen tot moeilijk bereikbare plekken. Het IRATA kwaliteitslabel is gericht op het veilig uitvoeren van werkzaamheden op hoogte door middel van industriële touwtechnieken. IRATA is wereldwijd de manier om gecertificeerd op hoogte te werken. Binnen een IRATA certificering zijn er drie levels.

Level 1: basisopleiding
Level 2: Gevorderden opleiding
Level 3: Gespecialiseerde opleiding

Alle specialisten van VTD zijn IRATA gecertificeerd en hebben de benodigde kennis en vaardigheden voor werken op hoogte. Denk hierbij aan kennis over knopen en omgang met het touw, basis verankeringstechnieken en basismanoeuvres om te dalen en stijgen in touwen.

Rope access 7

Rope Access materiaal huren

Bij VTD is het mogelijk om Rope Access materiaal in te huren. Dit bestaat uit meerdere componenten:
– Touwen
– Harnassen
– Verankeringspunten
– Afdaalapparaten
– Veiligheidssystemen

bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010

Interesse in Rope Access?

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte

Rope access 2

Waarom VTD?

VTD onderscheidt zich in de markt voor aanlijnbeveiliging met een reeks voordelen die klanten niet kunnen negeren.

● Expertise en ervaring: Met jarenlange ervaring in de sector heeft VTD een ongeëvenaarde kennis opgebouwd. Ons team van professionals zorgt voor oplossingen die zowel innovatief als betrouwbaar zijn.
● Klantgerichte aanpak: Bij VTD staan de behoeften van de klant centraal. We luisteren, adviseren en leveren maatwerkoplossingen die perfect aansluiten bij uw specifieke situatie.
● Hoogwaardige materialen: We gebruiken alleen de beste materialen en technologieën. Deze duurzaamheid en kwaliteit zorgen ervoor dat u verzekerd bent van een veilige werkomgeving, keer op keer.

bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010

Meer weten over Rope Access?

VTD heeft een uitgebreid en kwalitatief goed aanbod aan rope access. Bent u geïnteresseerd?

Gratis advies op locatie
24/7 storingsdienst beschikbaar
10 jaar garantie met ons onderhoudscontract

Hoe gaan we te werk?

1. Aanvraag

Zodra de aanvraag bij ons binnen komt, pakt de binnendienst deze bij ons op en nemen we binnen 24 uur op de gewenste manier contact met u op.

2. Advies

Tijdens het gesprek bepalen we samen of er een opname op locatie moet komen of dat we dit intern kunnen aanbieden.

3. Offerte

Binnen een week wordt er een offerte op maat aangeleverd.

4. Levering & installatie

Bij goedkeuring en maken we in overleg een tijdsplanning voor alle werkzaamheden. Wij zorgen voor de levering en plaatsing van de producten bij u op locatie.

5. Oplevering

Als alles geleverd en geïnstalleerd is kunt u veilig aan de slag met uw project op hoogte.

bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010
Bel direct: 0312 387 010
  • Gratis advies op locatie
  • 24/7 storingsdienst beschikbaar
  • 10 jaar garantie met ons onderhoudscontract
  • Een van de uitgebreidste assortimenten van Nederland
  • Oplevering gemiddeld binnen 4 weken

ormin_logo
sewrvatius_logo
skylift_logo

Producten die zorgen voor een goede valbeveiliging

bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010

Meer weten over valbeveiliging?

VTD Nederland is gespecialiseerd in de levering, inspecteren, opnemen en het installeren van valbeveiliging. Wij richten werkplekken op hoogte in.

Veelgestelde vragen

Ben je bij aanlijnbeveiliging beperkt in je werkgebied?

Aanlijnbeveiliging biedt meerdere opties. Met ankerpunten ben je op een vaste plaats beveiligd, maar bij het plaatsen van een kabelsysteem is er ook de mogelijkheid om beveiligd zijn over een groter oppervlak. Hiermee ben je dus niet beperkt in je werkgebied.

Is aanlijnbeveiliging geschikt voor frequente werkzaamheden?

Aanlijnbeveiliging wordt vaak ingezet bij tijdelijke werkzaamheden. Zijn er op vaste basis werkzaamheden op het dak dan is aanlijnbeveiliging niet de meest geschikte optie. Neem gerust contact op met VTD op om een passende beveiliging te vinden.

Is veiligheidsharnas keuring ook noodzakelijk?

Ja, de keuring van een veiligheidsharnas is absoluut noodzakelijk. Het doel van een veiligheidsharnas is om de gebruiker te beschermen tegen vallen bij het werken op hoogte, en een keuring garandeert dat het harnas nog steeds betrouwbaar en veilig is om te gebruiken. Regelmatige keuringen helpen bij het identificeren van slijtage, schade, of andere problemen die de veiligheid van het harnas kunnen compromitteren. Het negeren van deze keuringen kan leiden tot ernstige veiligheidsrisico’s, inclusief het falen van het harnas tijdens een val, wat ernstig letsel of zelfs de dood tot gevolg kan hebben. Daarom is het essentieel om te zorgen dat veiligheidsharnassen regelmatig worden geïnspecteerd en goedgekeurd door gekwalificeerde professionals.