Over ons

VTD Nederland is een klein bedrijf wat in staat is tot het opleveren van grote projecten. Wij leveren niet alleen de valbeveiliging, maar kunnen ook het onderhoud verzorgen. Daarnaast voeren wij de jaarlijks terugkerende inspectie uit zodat uw valbeveiliging altijd up-to-date is. Omdat wij verbonden zijn aan The Kee Safety Group beschikken wij bovendien over een groot netwerk aan producten. Hierdoor profiteert u van korte levertijden. Een groot deel van ons aanbod hebben wij namelijk op voorraad.

valbeveiliging dak
vtd-valbeveiliging-home-banner-3 vtd-valbeveiliging-home-banner-2
Gratis advies op locatie
24/7 storingsdienst beschikbaar
10 jaar garantie met ons onderhoudscontract

Alles op het gebied van veilige omgeving op hoogte

Bij VTD Nederland hebben we voor elk dak een oplossing. Omdat wij gespecialiseerd zijn met producten op maat maken zult u altijd een passend advies krijgen. Wij leveren niet alleen de valbeveiligingen maar keuren en onderhouden deze ook. Met deze services heeft u alles omtrent de valbeveiliging binnen één bedrijf zitten.

Omdat wij onderdeel zijn van de internationaal gerenommeerde Kee Safety Group hebben wij de beschikking over alle producten. Hierbij is maatwerk geen enkel probleem en kunnen we ook hier snel leveren. Wij bezitten namelijk onze eigen voorraad, waardoor de producten vaak binnen een week op locatie kunnen zijn.

Wanneer er herstelwerkzaamheden moeten worden uitgevoerd kunt u onze specialisten inschakelen. Het maakt hiervoor niet uit of u werkt met onze producten of die van andere leveranciers. Dankzij ons grote netwerk wat wij door de jaren heen hebben opgebouwd kunnen wij voor producten van alle leveranciers reparaties uitvoeren.

bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010
Offerte aanvragen
  • Gratis advies op locatie
  • 24/7 storingsdienst beschikbaar
  • 10 jaar garantie met ons onderhoudscontract
  • Een van de uitgebreidste assortimenten van Nederland
  • Oplevering gemiddeld binnen 4 weken

ormin_logo
sewrvatius_logo
skylift_logo
feature-img1

Eigen monteurs

Voor de montage en onderhoud van valbeveiliging beschikken wij over een groot aantal monteurs door heel Nederland. Zij zijn allemaal opgeleid volgens de nieuwste normen en hebben altijd de juiste kwalificaties op zak. Dankzij de verspreiding door het hele land zijn wij zeer flexibel en kan een monteur vaak al binnen 24 uur ter plaatse zijn.

feature-img2

Certificeringen op maat

Ons complete team is in het bezit van de juiste certificeringen om te werken met valbeveiliging en alle bijbehorende producten. De monteurs van VTD Nederland hebben allen de Work At Height training van Kee Safety afgelegd. Hiernaast beschikken alle monteurs over een VOL-VCA certificaat en doen wij diverse cursussen die ons helpen bij de dagelijkse werkzaamheden, zoals: inspectie Klimmateriaal, cursus aanhaken kraan, cursus werken met hoogwerker en VDI-training (veilig dak inspecteur). Bovendien beschikken ze allemaal over BHV. De Keesafety groep heeft zijn eigen trainingsfaciliteit in de UK en heeft een eigen trainer welke zowel digitaal als lokaal producttrainingen geeft. Binnen VTD Nederland BV. worden de mensen intern getraind alsmede door in Nederland vooraanstaande organisaties welke trainingen geven voor regelgeving en ARBO- regelgeving.

VTD Nederland heeft bovendien een op maat geschreven VCA en ISO 9001, speciaal gericht op de valbeveiligingsbranche. Onze producten zijn niet alleen gecertificeerd volgens de Europese norm maar voldoen ook aan de OSHA en BS, hierin onderscheiden wij ons van de rest.

challenge-img

Universele keurder

VTD Nederland kan naast montage en onderhoud ook worden ingehuurd voor het keuren van uw valbeveiliging. Dit doen we niet alleen voor onze eigen producten. Wij zijn gekwalificeerd om valbeveiligingen van andere leveranciers te mogen keuren. Hierdoor heeft u als afnemer van de desbetreffende leverancier altijd een onafhankelijke keurder bij de hand.

bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010

Direct persoonlijk contact met VTD.

VTD Nederland is gespecialiseerd in de levering, inspecteren, opnemen en het installeren van valbeveiliging. Wij richten werkplekken op hoogte in.

Veelgestelde vragen

Er zijn diverse producten die worden ingezet als valbeveiliging. Enkele voorbeelden zijn:

Hoe weet ik welk type valbeveiliging ik nodig heb?

Voor meer informatie over de type valbeveiliging kunt u gerust contact opnemen met VTD, wij kunnen u telefonisch en op locatie adviseren.

Aan welke normeringen moet ik als bedrijf aan voldoen?

Als VTD Nederland BV voldoen wij aan de ISO9001 en hebben volledige VCA met een speciale scope op de valbeveiliging.

Wat kan ik doen om het werken op hoogte veiliger te maken?

De eerste vraag zal zijn of er geen andere oplossingen zijn om op het dak te moeten werken. Hierna gaan we kijken naar de frequentie waarop het dak betreden gaat worden. Hierop zal een advies volgen waardoor er veilig gewerkt kan worden.

In welke situaties is valbeveiliging verplicht?

Valbeveiliging is verplicht bij werkzaamheden boven de 2,5 meter. Mocht u bijv. een airco installatie, zonnepanelen of warmtepomp op het dak hebben moet hier onderhoud aan gepleegd worden.
Op dit moment verschaft u een werkplek en dient de persoon zijn werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren.

Wat is het verschil tussen individuele en collectieve valbeveiliging?

Het verschil tussen collectieve en individuele zit hem eigenlijk al in de naam. Collectieve valbeveiliging is geschikt voor meerdere personen, denk aan bijvoorbeeld hekwerken. Hier zijn geen persoonlijke beschermingsmiddelen nodig, zoals een verstelbare leeflijn en harnas. Bij individuele/persoonlijke valbeveiliging is de persoon zelf beveiligd. Denk aan een RVS-kabelsysteem of losse borgpunten. Bij individuele valbeveiliging zijn persoonlijke beschermingsmiddelen wel nodig.