Mobiel ankerpunt

Flexibele oplossingen voor werken op hoogte

  • Montage zonder beschadiging aan het dakoppervlak
  • Beschikbaar voor ieder dak met helling onder de 5 graden
  • Uitstekend te gebruiken voor kortdurende klussen op hoogte
vtdn-mobiel-ankerpunt-banner-1
vtdn-mobiel-ankerpunt-banner-2 vtdn-mobiel-ankerpunt-banner-3
Gratis advies op locatie
24/7 storingsdienst beschikbaar
10 jaar garantie met ons onderhoudscontract

Hoe gaan we te werk?

1. Aanvraag

Zodra de aanvraag bij ons binnen komt, pakt de binnendienst deze bij ons op en nemen we binnen 24 uur op de gewenste manier contact met u op.

2. Advies

Tijdens het gesprek bepalen we samen of er een opname op locatie moet komen of dat we dit intern kunnen aanbieden.

3. Offerte

Binnen een week wordt er een offerte op maat aangeleverd.

4. Levering & installatie

Bij goedkeuring en maken we in overleg een tijdsplanning voor alle werkzaamheden. Wij zorgen voor de levering en plaatsing van de producten bij u op locatie.

5. Oplevering

Als alles geleverd en geïnstalleerd is kunt u veilig aan de slag met uw project op hoogte.

bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010
Offerte aanvragen
  • Gratis advies op locatie
  • 24/7 storingsdienst beschikbaar
  • 10 jaar garantie met ons onderhoudscontract
  • Een van de uitgebreidste assortimenten van Nederland
  • Oplevering gemiddeld binnen 4 weken
mobiel-ankerpunt-vtd-nederland (1)

Voordelen mobiel ankerpunt

  • De installatie van een mobiel ankerpunt is zeer eenvoudig. De systemen die we aanbieden zijn niet-penetrerend en beschadigen het dakoppervlak niet.
  • Een mobiel ankerpunt van VTD is modulair en opgebouwd uit componenten die afzonderlijk nooit meer dan 25 kg wegen. Hierdoor is het systeem makkelijk te hanteren én te verplaatsen. Het ankerpunt weegt in totaal ongeveer 250 kg.
  • Het mobiele ankerpunt is eenvoudig vast te zetten. Aan de rubberen gewichten zitten meer dan honderd zuignappen. Zo ontstaat er een veilige basis om vanuit te werken op een dak met een helling van maximaal 5 graden.
  • Ook het gebruik van mobiele ankerpunten als valbeveiliging is eenvoudig. Bij een val wordt de valafstand verminderd, doordat het centrale ankerpunt automatisch omhoog komt.
mobiel-ankerpunt-vtd-nederland (2)

Wanneer mobiele ankerpunten gebruiken?

Er zijn verschillende situaties te bedenken waarin een mobiel ankerpunt uw beste keus is. Dit is bijvoorbeeld het geval als de dakconstructie beschadigd zou raken door een permanent ankerpunt. Ook voor kortdurende of incidentele werkzaamheden op hoogte is mobiele valbeveiliging een goede oplossing.

bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010

Mobiele ankerpunten voor uw valbeveiliging?

Heeft u interesse in mobiele ankerpunten voor uw valbeveiliging, maar wilt u eerst professioneel advies? Wij helpen u graag verder! Neem vandaag nog contact op met een van onze valbeveiligingsexperts.

Wireanka-600x310-1

Eigenschappen mobiel ankerpunt

Een mobiel ankerpunt is een modulair systeem waarvan de onderdelen per stuk maximaal 25 kg wegen. En het woord ‘mobiel’ zegt het al, een mobiel ankerpunt van VTD is eenvoudig te verplaatsen. Onze mobiele valbeveiliging is overal op het dak te plaatsen, mits er maar 25 centimeter afstand tot de rand wordt gehouden. Het systeem functioneert als persoonlijke valbeveiliging, of het vormt een veilige afbakening bij het werken op hoogte voor twee personen. Het anker is eenvoudig vast te zetten op het dak, door middel van gewichten, de onderkant van de Weightanka is uitgerust met meer dan honderd zuignappen. Het systeem is niet-penetrerend, waardoor er geen risico is dat het dak beschadigd raakt.

Weightanka

Weightanka

Voor mobiele valbeveiliging maken wij gebruik van de Weightanka, een variant van de Kee Anchor. Weightanka is geschikt voor daken met 5 graden als maximale helling. Dit mobiele anker wordt gestabiliseerd door het eigen gewicht. Bij een val komt het centrale ankerpunt van de Weightanka automatisch omhoog, wat een vermindering van de valafstand oplevert. Dit systeem is een simpele, maar zeer effectieve oplossing voor locaties waar permanente of collectieve ankerpunten geen optie zijn. Dit verplaatsbare valbeveiligingssysteem penetreert de dakbedekking niet, maar wordt in plaats daarvan vrij opgelegd op het dak.

Installatie mobiele ankerpunten

De installatie van een mobiel ankerpunt is eenvoudig, dankzij de modulaire opbouw. In principe kunnen de ankerpunten overal op het dak geplaatst worden, zolang er maar minimaal 25 centimeter afstand tot de dakrand is. VTD kan u adviseren over de juiste mobiele ankerpunten voor uw situatie en kan indien gewenst ook de montage verzorgen.

bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010

Direct persoonlijk contact met VTD.

VTD Nederland is gespecialiseerd in de levering, inspecteren, opnemen en het installeren van valbeveiliging. Wij richten werkplekken op hoogte in.

Veelgestelde vragen

Er zijn diverse producten die worden ingezet als valbeveiliging. Enkele voorbeelden zijn:

Hoe weet ik welk type valbeveiliging ik nodig heb?

Voor meer informatie over de type valbeveiliging kunt u gerust contact opnemen met VTD, wij kunnen u telefonisch en op locatie adviseren.

Aan welke normeringen moet ik als bedrijf aan voldoen?

Als VTD Nederland BV voldoen wij aan de ISO9001 en hebben volledige VCA met een speciale scope op de valbeveiliging.

Wat kan ik doen om het werken op hoogte veiliger te maken?

De eerste vraag zal zijn of er geen andere oplossingen zijn om op het dak te moeten werken. Hierna gaan we kijken naar de frequentie waarop het dak betreden gaat worden. Hierop zal een advies volgen waardoor er veilig gewerkt kan worden.

In welke situaties is valbeveiliging verplicht?

Valbeveiliging is verplicht bij werkzaamheden boven de 2,5 meter. Mocht u bijv. een airco installatie, zonnepanelen of warmtepomp op het dak hebben moet hier onderhoud aan gepleegd worden.
Op dit moment verschaft u een werkplek en dient de persoon zijn werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren.

Wat is het verschil tussen individuele en collectieve valbeveiliging?

Het verschil tussen collectieve en individuele zit hem eigenlijk al in de naam. Collectieve valbeveiliging is geschikt voor meerdere personen, denk aan bijvoorbeeld hekwerken. Hier zijn geen persoonlijke beschermingsmiddelen nodig, zoals een verstelbare leeflijn en harnas. Bij individuele/persoonlijke valbeveiliging is de persoon zelf beveiligd. Denk aan een RVS-kabelsysteem of losse borgpunten. Bij individuele valbeveiliging zijn persoonlijke beschermingsmiddelen wel nodig.