LMRA checklist

Een LMRA checklist is een van de beste manieren om uw bedrijf voor te bereiden op veilige werkomstandigheden. VTD weet precies waar u aan moet voldoen!

  • Expertise: Met jarenlange ervaring in de branche heeft VTD een onberispelijke staat van dienst opgebouwd in veilig en efficiënt werken op hoogte.
  • Innovatie: VTD blijft vooroplopen met de nieuwste technologieën en methoden om u de beste oplossingen te bieden.
  • Op maat gemaakte oplossingen: We bieden op maat gemaakte oplossingen die specifiek zijn afgestemd op uw behoeften.

"*" geeft vereiste velden aan

Offerte aanvragen

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Werken-op-hoogte
Werken op hoogte Werken op hoogte
bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010

Vrijblijvend een offerte aanvragen

VTD heeft een uitgebreid en kwalitatief goed aanbod aan valbeveiliging. Bent u geïnteresseerd?

Werken op hoogte

Wat is een LMRA?

De wereld van veilig werken is continu in ontwikkeling. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste regelgevingen en de beste manieren om de veiligheid van uw werknemers te garanderen.

Een LMRA staat voor Last Minute Risk Assessment en is een aanpak die bedrijven kunnen gebruiken om risico’s te identificeren en te beheren voordat er een ongeluk gebeurt. De LMRA is gebaseerd op het idee dat alle mogelijke risico’s aan het begin van een project of een taak worden herkend en dat er maatregelen worden genomen om deze risico’s te verminderen.

Werken-op-hoogte-4

Waarom een LMRA?

Een LMRA biedt een krachtige manier om de veiligheid op de werkplek zoals op het dak te garanderen. Valbeveiliging alleen is dus niet voldoende. Het is een simpele manier om ervoor te zorgen dat alle risico’s die samen gaan met een bepaalde taak of een bepaald project worden geïdentificeerd en gestuurd. De LMRA helpt bedrijven om een veilige omgeving te creëren voor werknemers, bezoekers en andere personen die betrokken zijn bij het project dat uitgevoerd gaat worden.

Werken op hoogte

Wanneer moet een LMRA check worden uitgevoerd?

Een LMRA-check moet voor elk project worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat alle risico’s worden bepaald en gecontroleerd. Het is ook belangrijk om een tijdschema te hebben voor het uitvoeren van een LMRA. Het is aan te raden om een LMRA-check elke twee maanden uit te voeren om ervoor te zorgen dat elk project op de juiste manier wordt uitgevoerd.

Werken op hoogte

Voorbeeld van een LMRA checklist

Een LMRA-checklist is een lijst met items die worden gecontroleerd om ervoor te zorgen dat de veiligheid van iedereen op de werkvloer wordt gegarandeerd. Bij VTD maken we gebruik van een checklist van 5 punten om ervoor te zorgen dat elk project optimaal wordt uitgevoerd.

Deze checklist bevat:
1. De identificatie en beoordeling van alle potentiële risico’s.
2. Het bepalen van de maatregelen om deze risico’s te verminderen.
3. Het bepalen van de verantwoordelijkheden voor het beheren van de risico’s.
4. Het bepalen van de controles die nodig zijn om ervoor te zorgen dat de maatregelen worden nageleefd.
5. Het bepalen van de documentatie die nodig is om het beheer van de risico’s te ondersteunen.

Hulp nodig met uw LMRA checklist? Neem contact met ons op!

Wat zijn de voordelen van een LMRA?

De voordelen van een LMRA zijn enorm. Het helpt bedrijven om de kosten van ongevallen te verminderen, omdat het helpt om risico’s te identificeren voordat er iets gebeurt. Het helpt ook om de productiviteit te verhogen, omdat het risico’s kan voorkomen voordat ze een bedreiging vormen voor de bedrijfsvoering.

Keuren-valbeveiliging-4

Is een LMRA verplicht om te doen?

Ja, een LMRA is verplicht volgens de wet. De Europese Unie (Europese unie, 2023) heeft een verplichting voor bedrijven om een risicobeoordeling uit te voeren voordat ze een bepaalde taak of een bepaald project uitvoeren. De verplichting bevat het identificeren, beoordelen en beheersen van alle mogelijke risico’s.

tijdelijke dakrandbeveiliging plat dak

LMRA checklist van VTD

VTD heeft een checklist ontwikkeld om bedrijven te helpen bij het uitvoeren van een LMRA. Onze checklist is gebaseerd op de 5-puntenchecklist die in een eerdere alinea is beschreven. We houden ook rekening met de laatste regelgevingen om ervoor te zorgen dat elk risico dat we identificeren correct wordt behandeld. VTD biedt ook een uitgebreide dienst voor het uitvoeren van een LMRA.

Een LMRA checklist is een krachtige manier om de veiligheid van uw werknemers en uw bedrijf te garanderen. Door de juiste maatregelen te nemen, kunt u ervoor zorgen dat uw bedrijf voorbereid is op een veilige omgeving. VTD kan u helpen bij het uitvoeren van een LMRA en het identificeren van alle potentiële risico’s. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010

Vrijblijvend een offerte aanvragen

VTD heeft een uitgebreid en kwalitatief goed aanbod aan valbeveiliging. Bent u geïnteresseerd?

Hoe gaan we te werk?

1. Aanvraag

Zodra de aanvraag bij ons binnen komt, pakt de binnendienst deze bij ons op en nemen we binnen 24 uur op de gewenste manier contact met u op.

2. Advies

Tijdens het gesprek bepalen we samen of er een opname op locatie moet komen of dat we dit intern kunnen aanbieden.

3. Offerte

Binnen een week wordt er een offerte op maat aangeleverd.

4. Levering & installatie

Bij goedkeuring en maken we in overleg een tijdsplanning voor alle werkzaamheden. Wij zorgen voor de levering en plaatsing van de producten bij u op locatie.

5. Oplevering

Als alles geleverd en geïnstalleerd is kunt u veilig aan de slag met uw project op hoogte.

bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010
Bel direct: 0312 387 010
  • Gratis advies op locatie
  • 24/7 storingsdienst beschikbaar
  • 10 jaar garantie met ons onderhoudscontract
  • Een van de uitgebreidste assortimenten van Nederland
  • Oplevering gemiddeld binnen 4 weken

Veelgestelde vragen

Hoe worden werknemers getraind om een LMRA uit te voeren?

Werknemers kunnen getraind worden door middel van veiligheidstrainingen, instructiesessies of workshops. Het is belangrijk dat ze begrijpen hoe ze de checklist correct moeten gebruiken en hoe ze risico’s kunnen identificeren en beoordelen.

Wat gebeurt er als er risico's worden geïdentificeerd tijdens een LMRA?

Als er risico’s worden geïdentificeerd, moeten deze worden aangepakt voordat het werk begint. Dit kan betekenen dat er extra veiligheidsmaatregelen genomen moeten worden, of dat het werk uitgesteld moet worden totdat de risico’s zijn geminimaliseerd.

Is een LMRA wettelijk verplicht?

De verplichting voor een LMRA kan variëren afhankelijk van de lokale wetgeving en bedrijfsbeleid. In veel gevallen wordt het sterk aanbevolen of is het verplicht gesteld door veiligheidsnormen in bepaalde industrieën.

Hoe verschilt een LMRA van een reguliere risicoanalyse?

Een reguliere risicoanalyse is uitgebreider en wordt meestal uitgevoerd in de planningsfase van een project. Een LMRA is een snelle, laatste controle direct voor het begin van het werk.

Welke elementen bevat een standaard LMRA checklist?

Een standaard LMRA checklist bevat punten zoals het controleren van de werkplek, gereedschappen en apparatuur, persoonlijke beschermingsmiddelen, en de aanwezigheid van potentiële gevaren.