Ladderborgingspunt

Een ladderborgingspunt is een onderdeel van valbeveiliging dat speciaal ontworpen is om ladders veilig en stabiel te houden tijdens werken op hoogte. Bij VTD Nederland leveren we hoogwaardige ladderborgingspunten die voldoen aan alle veiligheidsnormen en-voorschriften. Met de producten van VTD kunnen uw werknemers met een gerust hart werken. Dit is waarom u uw ladderborgingspunt bij VTD moet aanschaffen:

 • Gecertificeerde producten: Onze ladderborgingspunten voldoen aan alle relevante veiligheidsnormen en -voorschriften, waardoor u verzekerd bent van optimale veiligheid.
 • veiligheid. Expertise en ervaring: Met meer dan 20 jaar ervaring in de valbeveiligingsindustrie weten wij precies wat nodig is om uw werkplek veilig te maken.
 • Uitstekende klantenservice: Ons team staat altijd klaar om u te adviseren en ondersteunen, zodat u de beste oplossingen voor uw specifieke behoeften krijgt.
gevelladder 7
Ladderbeugel Kooiladder 7
Gratis advies op locatie
24/7 storingsdienst beschikbaar
10 jaar garantie met ons onderhoudscontract
ormin_logo
sewrvatius_logo
skylift_logo
Valbeveiliging van VTD

Wat is een ladderborgingspunt

Een ladderborgingspunt is een mechanisme dat ervoor zorgt dat een ladder stevig en stabiel op zijn plaats blijft tijdens het gebruik ervan of slechte weersomstandigheden. Dit is erg belangrijk wanneer uw werknemers op hoogte moeten werken. Door een ladder goed vast te zetten wordt voorkomen dat ladders wegglijden of omvallen. Wanneer dit namelijk gebeurt, kunnen ernstige ongevallen en verwondingen ontstaan. Werkzaamheden op hoogte brengen al genoeg risico’s met zich mee. Een ladderborgingspunt helpt aanzienlijk bij het verminderen van risico’s. Werkzaamheden op hoogte waar een ladderborgingspunt voor kan worden gebruikt zijn dakwerkzaamheden, gevelreiniging of onderhoudswerkzaamheden bij bijv. installaties.

keuren valbeveiliging-9

Waarom een ladderborgingspunt?

Het gebruiken van een ladderborgingspunt maakt het werken op hoogte een stuk veiliger en verkleint de kans op ongevallen. Het is dan ook verplicht om een ladderborgingspunt te gebruiken volgens de geldende veiligheidsvoorschriften en regelgeving rondom werken op hoogte. Door een ladderborgingspunt te gebruiken, zorgt u voor een veilige werkomgeving en voldoet u netjes aan de voorschriften.

Toolbox werken op hoogte

Voordelen van het gebruik van ladderborgingspunten

Naast het feit dat het gebruik van ladderborgingspunten in veel gevallen verplicht zijn, brengt het ook de nodige risico’s met zich mee. Zo wordt de kans op een ongeval een stuk kleiner doordat de ladder op zijn plaats blijft staan en de werknemer niet uit balans laat raken. Het verhogen van de veiligheid zorgt weer indirect voor een hogere productiviteit. Werknemers hoeven niet constant te letten op randzaken waardoor ze zich volledig kunnen concentreren op de taken. Tot slot zorgt een stabiele ladder voor minder schade aan muren en gevels, wat ervoor zorgt dat u geen onnodige kosten hoeft te betalen.

gevelladder 8

Verschillende soorten ladderborgingspunten

VTD heeft ladderborgingspunten in alle soorten en maten, specifiek ontworpen voor alle soorten ladders. Elk type ladderborgingspunt heeft zo zijn eigen voordelen en toepassingen. Bij VTD helpen we u graag met het kiezen van het juiste product voor uw ladder. Bekijk hieronder de soorten ladderborgingspunten van VTD:

 • Ladderborgingspunt voor dakkap: Ideaal voor werkzaamheden op schuine daken.
 • Ladderborgingspunt Aluminium: Lichtgewicht en roestvrij, geschikt voor diverse toepassingen.
 • Ladderborgingspunt LUX (RVS): Gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal voor maximale duurzaamheid.
 • Ladderborgingspunt verstelbaar: Flexibel in gebruik en eenvoudig aan te passen aan verschillende situaties.
Collectieve valbeveiliging-1

Hoe wordt een ladderborgingspunt geïnstalleerd?

Om alle voordelen optimaal te kunnen te benutten is correct installeren erg belangrijk. Onderstaande stappen kunt u volgen op de ladderborgingspunten te installeren. Komt u er niet uit? VTD helpt u graag!

 • Stap 1: Zorg dat u alle benodigde gereedschappen en materialen bij de hand heeft.
 • Stap 2: Draag de juiste veiligheidsuitrusting en zorg voor een goede en stabiele werkplek.
 • Stap 3: Bevestig het ladderborgingspunt en volg de installatie-instructies nauwkeurig op.
 • Stap 4: Controleer na de installatie het ladderborgingspunt of het stevig is bevestigd.
Ladder beugel

De kosten van een ladderborgingspunt

De kosten van een ladderborgingspunt kunnen variëren en zijn afhankelijk van het type en de specificaties van het product. Kiest u voor een ladderborgingspunt gemaakt van RVS? Dan bent u doorgaans duurder uit dan bij aluminium. Overweeg per project welke ladderborgingspunten u nodig heeft om de veiligheid van uw werknemers te garanderen. Benieuwd hoeveel uw benodigde ladderborgingspunten kosten? Vraag het de experts van VTD.

Hoe gaan we te werk?

1. Aanvraag

Zodra de aanvraag bij ons binnen komt, pakt de binnendienst deze bij ons op en nemen we binnen 24 uur op de gewenste manier contact met u op.

2. Advies

Tijdens het gesprek bepalen we samen of er een opname op locatie moet komen of dat we dit intern kunnen aanbieden.

3. Offerte

Binnen een week wordt er een offerte op maat aangeleverd.

4. Levering & installatie

Bij goedkeuring en maken we in overleg een tijdsplanning voor alle werkzaamheden. Wij zorgen voor de levering en plaatsing van de producten bij u op locatie.

5. Oplevering

Als alles geleverd en geïnstalleerd is kunt u veilig aan de slag met uw project op hoogte.

bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010
Offerte aanvragen
 • Gratis advies op locatie
 • 24/7 storingsdienst beschikbaar
 • 10 jaar garantie met ons onderhoudscontract
 • Een van de uitgebreidste assortimenten van Nederland
 • Oplevering gemiddeld binnen 4 weken
Inspectie valbeveiliging

 Waarom VTD? 

Met VTD kiest u voor een professionele en betrouwbare partner. Wij staan altijd voor u klaar en geven u graag advies. Samen zoeken we naar de beste oplossing. 

 • Professionals opgeleid volgens de nieuwste normen 
 • Gratis advies op locatie
 • 10 jaar garantie met onderhoudscontract 
 • Gespecialiseerd in producten op maat
 • Monteurs door heel Nederland waardoor we snel ter plaatse zijn
bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010

Meer weten over ladderborgingspunten?

VTD Nederland is gespecialiseerd in de levering, inspecteren, opnemen en het installeren van ladderborgingsproducten. Wij richten werkplekken op hoogte in. Wacht niet en kom in contact!