Keuren valbeveiliging

Het keuren van valbeveiliging is een belangrijke handeling om veiligheid op hoogte te kunnen waarborgen. Voor aannemers is het niet alleen een kwestie van voldoen aan wettelijke normen, maar ook van het bieden van optimale veiligheid aan het personeel. VTD staat hierin als uw betrouwbare partner. Waarom kiezen voor VTD voor het keuren van uw valbeveiliging? Met VTD aan uw zijde bent u verzekerd van een zorgeloos keuringsproces en optimale dakveiligheid voor uw projecten.

  • Diepgaande expertise: VTD heeft jarenlange ervaring en kennis op het gebied van valbeveiliging.
  • Grondige inspectie: Wij zorgen voor een keuring van hoge kwaliteit, waardoor elk detail wordt gecontroleerd.
  • Advies op maat: Naast keuring bieden wij ook praktisch advies voor eventuele verbeteringen.

"*" geeft vereiste velden aan

Offerte aanvragen

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
keuren valbeveiliging
keuren valbeveiliging-1 keuren valbeveiliging-2
bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010

Vrijblijvend een offerte aanvragen

VTD heeft een uitgebreid en kwalitatief goed aanbod aan valbeveiliging. Bent u geïnteresseerd?

keuren valbeveiliging-4

Wat houdt het keuren van valbeveiliging in?

Als aannemer wilt u dat uw team veilig is, en daarom is het van essentieel belang te begrijpen wat het keuren van valbeveiliging inhoudt. Het keuren gaat verder dan het reguliere onderhoud of de standaard inspecties van valbeveiliging. Waar onderhoud vooral gericht is op het behouden van de huidige staat van uw valbeveiliging en inspecties op het signaleren van zichtbare gebreken, daar duikt het keuren dieper. Bij het keuren van valbeveiliging wordt er uitgebreid gekeken naar zowel zichtbare als potentiële gebreken. Het proces omvat visuele inspecties, gevolgd door tests om de sterkte en duurzaamheid van de gebruikte materialen te beoordelen.

Na een grondige evaluatie ontvangt u gedocumenteerde keuringsrapporten en, bij een succesvolle keuring, de bijbehorende certificaten. Deze documenten zijn niet alleen bewijs van de integriteit van uw valbeveiligingssystemen, maar verzekeren u ook van de betrouwbaarheid en veiligheid ervan. Kies voor zekerheid, kies voor het professioneel keuren van uw valbeveiliging.

keuren valbeveiliging-5

Waarom valbeveiliging laten keuren?

Het regelmatig keuren van valbeveiliging is meer dan een taak op uw checklist; het is een investering in veiligheid en duurzaamheid. Als aannemer heeft u de verantwoordelijkheid om te zorgen dat uw team veilig is, vooral wanneer zij op hoogte werken. Door tijdig en regelmatig te keuren, waarborgt u de veiligheid van uw medewerkers. Mankementen door slijtage of verborgen defecten komen tijdens zo’n keuring aan het licht, waardoor u proactief ongelukken kunt voorkomen.

Daarnaast draagt het keuren van valbeveiliging bij aan het behoud van de integriteit van de beveiligingsmiddelen. Het garandeert dat ze betrouwbaar functioneren wanneer ze het meest nodig zijn. In een vak waar elk detail telt, is het essentieel om zeker te zijn van de kwaliteit en de staat van uw valbeveiligingssystemen.

keuren valbeveiliging-10

Wet- en regelgeving rondom het keuren van valbeveiliging

In de bouwsector zijn veiligheid en naleving van de regels onlosmakelijk met elkaar verbonden. De wet- en regelgeving omtrent het keuren van valbeveiliging is dan ook streng, maar noodzakelijk om risico’s te minimaliseren. Conform de NEN-EN 365 norm is het verplicht dat valbeveiliging minimaal één keer per jaar wordt gekeurd. Deze jaarlijkse keuring verzekert u van de goede werking en betrouwbaarheid van de valbeveiligingssystemen, waardoor de kans op incidenten vermindert.

Daarnaast stelt de Arbowet heldere eisen over het veilig werken op hoogte. Als aannemer bent u wettelijk verplicht om uw medewerkers veilig te laten werken. Deze wet onderstreept het belang van correcte en up-to-date valbeveiliging. Neem deze verplichting serieus; niet alleen vanwege de veiligheid van uw team, maar ook om hoge boetes te vermijden. Het niet naleven van deze regelgeving kan resulteren in aanzienlijke sancties. Door uw valbeveiliging regelmatig te keuren, blijft u aan de veilige kant van de wet en biedt u uw team de bescherming die ze verdienen.

keuren valbeveiliging-9

Hoe vaak moet valbeveiliging gekeurd worden?

De frequentie waarmee u uw valbeveiliging laat keuren, speelt een cruciale rol in het waarborgen van de veiligheid op uw projecten. Volgens de wet- en regelgeving is het minimaal één keer per jaar verplicht om valbeveiliging te keuren. Deze regelgeving dient als basis, maar in sommige omstandigheden of situaties kan het verstandig zijn om uw valbeveiliging vaker te laten keuren. Denk bijvoorbeeld aan situaties waarbij de valbeveiliging wordt blootgesteld aan extreme weersomstandigheden, of wanneer er sprake is geweest van een valincident.

Het is dus essentieel om alert te blijven en waar nodig extra inspecties in te plannen. Een consistent keuringsschema biedt u niet alleen zekerheid en rust, maar waarborgt ook de integriteit en levensduur van uw valbeveiligingssystemen.

keuren valbeveiliging

Is keuren valbeveiliging verplicht?

Ja, het is verplicht om je valbeveiliging te laten keuren. Wanneer u uw valbeveiliging niet laat keuren, kunt u als bedrijf aansprakelijk gehouden worden.

bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010

Valbeveiliging laten keuren

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte

keuren valbeveiliging-11

De gevolgen van het niet tijdig keuren van valbeveiliging

Het overslaan of vertragen van het keuren van valbeveiliging kan ernstige gevolgen hebben. Voorop staat het verhoogde risico voor uw werknemers. Wanneer valbeveiliging niet regelmatig wordt gekeurd, kunnen onzichtbare slijtage of defecten leiden tot ernstig letsel of zelfs overlijden tijdens werkzaamheden op hoogte.

Daarnaast stelt het niet naleven van het keuren van valbeveiliging uw bedrijf bloot aan juridische aansprakelijkheid. Juridische procedures kunnen enorme financiële gevolgen hebben, waarbij zowel compensatie voor het slachtoffer als eventuele boetes kunnen worden opgelegd. Deze financiële lasten kunnen drastische gevolgen hebben voor de bedrijfsvoering.

Tot slot is reputatieschade voor uw bedrijf een aspect dat niet over het hoofd gezien mag worden. Een ongeluk of incident als gevolg van het nalaten van valbeveiliging keuren kan leiden tot negatieve publiciteit en een verminderd vertrouwen van zowel klanten als medewerkers. Als aannemer is het dus van cruciaal belang om proactief te handelen en de veiligheid van uw personeel voorop te stellen door tijdige en regelmatige keuringen.

keuren valbeveiliging-10

De vereisten aan valbeveiliging

De veiligheid op hoogte hangt sterk af van valbeveiligingsmiddelen die voldoen aan specifieke technische criteria. Deze eisen focussen op materiaalsterkte en duurzaamheid, zodat systemen zowel de elementen als langdurig gebruik kunnen weerstaan. Ook is een intuïtieve bruikbaarheid essentieel voor correct gebruik door werknemers. Terwijl er minimale wettelijke eisen zijn, gaan vele bedrijven een stap verder naar ‘best practices’ om een nog hoger veiligheidsniveau te bereiken. Met VTD als partner bent u verzekerd van expertise die zowel wettelijke vereisten als deze ‘best practices’ in valbeveiliging keuren begrijpt en toepast

keuren valbeveiliging-7

Waarom VTD

In de wereld van valbeveiliging onderscheidt VTD zich door een combinatie van expertise, toewijding en klantgerichtheid. Voor aannemers die streven naar het hoogste niveau van veiligheid en professionaliteit, is VTD de ideale keuze. Hier zijn enkele redenen waarom:

● Diepgaande kennis: Onze jarenlange ervaring stelt ons in staat om u te voorzien van de meest geavanceerde en betrouwbare oplossingen in valbeveiliging.
● Persoonlijke benadering: Wij geloven dat elke klant uniek is. Daarom bieden wij maatwerk oplossingen die perfect aansluiten op uw specifieke behoeften.
● Kwaliteit gegarandeerd: Met VTD kiest u voor topkwaliteit producten en diensten, waarmee de veiligheid van uw medewerkers voorop staat.

Kies voor VTD en verzeker uzelf van een partner die uw veiligheid ambities deelt en nastreeft.

keuren valbeveiliging-6

Het kiezen van een betrouwbare keuringsinstantie

Het adequaat keuren van valbeveiliging is cruciaal, en daarom verdient de selectie van een keuringsinstantie uw volle aandacht. U wilt zeker weten dat uw valbeveiligingsmiddelen aan alle normen voldoen en dat uw medewerkers in veilige handen zijn. Waar moet u op letten?

Certificeringen zijn een goed startpunt; deze geven aan dat de instantie voldoet aan erkende standaarden. De ervaring spreekt ook boekdelen; een instantie met jarenlange ervaring in het keuren van valbeveiliging heeft zichzelf al bewezen. Vraag ook naar referenties om een completer beeld te krijgen.

Maar let op: er zijn enkele signalen die u moet vermijden. Als een keuringsinstantie terughoudend is om informatie te delen of onduidelijke communicatie hanteert, kan dat een waarschuwingssignaal zijn. Transparantie en heldere communicatie zijn essentieel tijdens het keuringsproces. Het geeft u inzicht in de procedures en verzekert u van de integriteit van het proces.

keuren valbeveiliging-8

De kosten van valbeveiliging keuren

Wanneer u overweegt uw valbeveiliging te laten keuren, is het begrijpelijk dat u vragen heeft over de kosten. De prijs voor het keuren van valbeveiliging kan variëren en wordt beïnvloed door diverse factoren. De omvang van uw project speelt een cruciale rol; een uitgebreider systeem vereist immers meer inspectietijd. Daarnaast kan het type valbeveiliging dat u gebruikt, zoals ankerpunten, leeflijnen of railsystemen, invloed hebben op de prijs. Tot slot is de locatie van belang. Werken op afgelegen of moeilijk bereikbare plaatsen kan de kosten van de keuring beïnvloeden.

Het is raadzaam om een gedetailleerde offerte op te vragen om verrassingen te voorkomen. Een transparant kostenplaatje geeft u de zekerheid dat u investeert in de veiligheid van uw medewerkers zonder uw budget te overschrijden.

keuren valbeveiliging-5

Uw valbeveiliging laten keuren door VTD

Wanneer het aankomt op de veiligheid van uw medewerkers op hoogte, is het kiezen van de juiste partner van essentieel belang. VTD staat klaar als uw betrouwbare keuringsinstantie. Maar waarom zou u voor VTD kiezen? Simpelweg omdat wij de zorgen rondom valbeveiliging uit handen nemen. We herkennen vroegtijdig potentiële problemen en bieden oplossingen voordat ze risico’s worden. Bovendien staan we bekend om onze grondige en nauwkeurige inspecties, waarbij geen detail over het hoofd wordt gezien. Door voor VTD te kiezen, profiteert u van een combinatie van expertise, betrouwbaarheid en klantgerichtheid. Samen zorgen we ervoor dat uw medewerkers elke dag veilig kunnen werken op hoogte

bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010

Vrijblijvend een offerte aanvragen

VTD heeft een uitgebreid en kwalitatief goed aanbod aan valbeveiliging. Bent u geïnteresseerd?

Hoe gaan we te werk?

1. Aanvraag

Zodra de aanvraag bij ons binnen komt, pakt de binnendienst deze bij ons op en nemen we binnen 24 uur op de gewenste manier contact met u op.

2. Advies

Tijdens het gesprek bepalen we samen of er een opname op locatie moet komen of dat we dit intern kunnen aanbieden.

3. Offerte

Binnen een week wordt er een offerte op maat aangeleverd.

4. Levering & installatie

Bij goedkeuring en maken we in overleg een tijdsplanning voor alle werkzaamheden. Wij zorgen voor de levering en plaatsing van de producten bij u op locatie.

5. Oplevering

Als alles geleverd en geïnstalleerd is kunt u veilig aan de slag met uw project op hoogte.

bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010
Bel direct: 0312 387 010
  • Gratis advies op locatie
  • 24/7 storingsdienst beschikbaar
  • 10 jaar garantie met ons onderhoudscontract
  • Een van de uitgebreidste assortimenten van Nederland
  • Oplevering gemiddeld binnen 4 weken

ormin_logo
sewrvatius_logo
skylift_logo

Producten die zorgen voor een goede valbeveiliging

bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010

Meer weten over valbeveiliging?

VTD Nederland is gespecialiseerd in de levering, inspecteren, opnemen en het installeren van valbeveiliging. Wij richten werkplekken op hoogte in.

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er als valbeveiliging niet door de keuring komt?

Als de valbeveiliging niet voldoet, moet deze buiten gebruik worden gesteld en gerepareerd of vervangen. Het is essentieel dat deze apparatuur niet wordt gebruikt totdat deze weer volledig veilig is.

Wat wordt er gecontroleerd tijden het keuren valbeveiliging?

Tijdens de keuring wordt gekeken naar de algehele staat van het materiaal, zoals slijtage, schade, vervorming, corrosie, en de werking van alle mechanische onderdelen. Hier valt ook keuring veiligheidsharnas onder. Ook worden vaak de labels en gebruiksinstructies gecontroleerd op leesbaarheid en juistheid.

Wie mag valbeveiliging keuren?

De keuring moet worden uitgevoerd door een deskundige, vaak een gecertificeerde keurmeester of een specialist die door de fabrikant is opgeleid. Het is belangrijk dat de keurmeester kennis heeft van de specifieke soorten valbeveiliging en de relevante veiligheidsnormen.

Wanneer moet valbeveiliging gekeurd worden?

De frequentie van keuring hangt af van de regelgeving en de aanbevelingen van de fabrikant. In veel gevallen is jaarlijkse keuring vereist, maar het kan vaker nodig zijn bij intensief gebruik of in veeleisende omgevingen.