Valbeveiliging dak zonnepanelen

De installatie van zonnepanelen is een goede stap richting duurzaamheid. Toch moet hierbij ook goed worden nagedacht over de veiligheid. Vaak wordt bij de plaatsing van zonnepanelen niet gedacht aan valbeveiliging, terwijl de risico’s op vallen groot zijn. Daarom is het belangrijk om te weten wanneer je valbeveiliging moet gebruiken bij het plaatsen van zonnepanelen. Verder in dit artikel kunt u lezen wanneer valbeveiliging nodig is, welke valbeveiliging hiervoor geschikt is en wat VTD voor u kan betekenen.

Wanneer valbeveiliging gebruiken bij het plaatsen van zonnepanelen?

Als er zonnepanelen worden geïnstalleerd, is het verstandig om een valbeveiligingssysteem te gebruiken. Ook als het platte dak minder dan 4 meter boven de grond ligt. Het is niet wettelijk verplicht om dan valbeveiliging te plaatsen, maar wij en andere experts raden het sterk aan. Dit komt doordat de panelen zo dicht mogelijk bij de dakrand geplaatst moeten worden om er een optimale energieopbrengst op na te houden. Er moet dan een dakrandbeveiliging geplaatst worden om de veiligheid te waarborgen.

Waarom valbeveiliging gebruiken bij het plaatsen van zonnepanelen?

Het gebruik van valbeveiliging bij het plaatsen van zonnepanelen is zeer belangrijk. Dit garandeert de veiligheid van de werknemers en zal dus ook automatisch de kwaliteit van de plaatsing van de zonnepanelen verbeteren. Zonder valbeveiliging zijn er grote risico’s dat er iemand valt en zwaar gewond raakt. Daarnaast kan het gebruik van valbeveiliging ook leiden tot tijdwinst. Doordat de looppaden beperkt worden, is het eenvoudiger om de panelen te installeren.

Welke valbeveiliging bij zonnepanelen gebruiken?

Er zijn verschillende soorten valbeveiliging die gebruikt kunnen worden bij het plaatsen van zonnepanelen. Bijvoorbeeld hekwerken, die een van de veiligste opties zijn, maar die ook slagschaduw kunnen veroorzaken. Wat vervelend kan zijn wanneer er iets geïnstalleerd moet worden waar je goed moet kunnen zien. Een andere optie is een horizontaal leeflijnsysteem, dat zorgt voor een veilige omgeving met minimale belemmering. Dit zijn al twee goede opties om veilig aan het werk te kunnen, maar er zijn talrijke andere opties om veilig zonnepanelen te kunnen plaatsen.

De valbeveiliging van VTD

Valbeveiliging is essentieel bij het plaatsen van zonnepanelen. Bij VTD kun je terecht voor de beste valbeveiliging oplossingen voor platte daken. Zoals in een eerdere alinea al voorbij kwam biedt VTD een breed scala aan oplossingen voor valbeveiliging, variërend van standaard hekwerken tot meer complexe leeflijn systemen. Ook kunnen zij u helpen met het plaatsen van een dakrandbeveiliging. Ga voor meer informatie naar onze pagina over valbeveiliging dak en kom te weten wat de mogelijkheden zijn.

Valbeveiliging bij het plaatsen van zonnepanelen is belangrijk om ervoor te zorgen dat iedereen die aan het werk is op het dak veilig is. Wij bij VTD hebben veiligheid op de eerste plaats staan. Met onze valbeveiliging oplossingen staan wij dag en nacht voor je klaar om de beste en veiligste opties aan te bieden bij het plaatsen van zonnepanelen.