Een overzicht van valbeveiliging

Tot een paar jaar geleden hield de arbeidsinspectie werk- en bouwgerelateerde veiligheid nauwlettend in de gaten. Maar door de harmonisatie in de EU-regelgeving zijn veel van hun taken nu de verantwoordelijkheid van ondernemers en werknemers geworden. In de praktijk zorgde dit voor gaten in de informatievoorziening, waarvan sommige nu worden ingevuld met hulp van fabrikanten van veiligheidsproducten.

Valgevaar op het dak – Inrichten van valbeveiliging op hoogte

Ongelukken mogen niet gebeuren, en zijn te voorkomen! Toch zien we in de media vaak berichten over ongelukken bij werken op hoogte, bijvoorbeeld tijdens de volgende dakwerkzaamheden, en/of onderhoud aan:

 

  • Onbetreedbare onderdelen (zoals lichtkoepels, lichtstraten, glazen daken, profielplaten), schachten, elektriciteitskasten (zoals koelunits, zendmasten)
  • Weersomstandigheden zoals regen, wind, vorst, sneeuw en ijzel
  • Reiniging van de dakgoten
  • Installatie van dakramen
  • Reparatie of installatie van dakpannen, dakgoten en dakkapellen

Onder valbeveiliging wordt verstaan alle procedures, producten en systemen die ontworpen zijn om vallen te voorkomen tijdens het aanwezig zijn of werken op locaties waar vallen van hoogte letsel kan veroorzaken. Er bestaan verschillende soorten valbeveiliging, zoals onder andere voor platte daken, mobiele valbeveiliging of dakrandbeveiliging.

Er zijn talloze regels en wetgevingen die betrekking hebben op het selecteren van het juiste systeem.

Welke valbeveiliging is geschikt voor uw situatie?

Vraag het ons rechtstreeks via 0321-387010 of laat uw contactgegevens achter.

We bellen u terug!

bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010

Direct persoonlijk contact met VTD.

VTD Nederland is gespecialiseerd in de levering, inspecteren, opnemen en het installeren van valbeveiliging. Wij richten werkplekken op hoogte in.