KeeLine valbeveiligingssysteem

KeeLine valbeveiligingssysteem

KeeLine

Het is wettelijk verplicht om veiligheidsmaatregelen te treffen, indien op hoogte wordt gewerkt. Idealiter moet werken op hoogte worden vermeden, maar vaak is er geen andere oplossing. In deze gevallen is de beste oplossing een collectief beschermingssysteem te installeren zoals een hekwerk (Guard Rail), maar soms is dit niet mogelijk bijvoorbeeld door het ontwerp van een gebouw of vanuit esthetisch oogpunt. In deze gevallen moet dan een persoonlijke beveiliging aanwezig zijn. Een horizontaal veiligheidslijnsysteem van staaldraad is een flexibele, voordelige valbeveiliging, met name als toegang tot het dak slechts onregelmatig voorkomt.

Het KeeLine horizontale lijnsysteem is zo ontworpen dat iedereen die op het dak werkt permanent verbonden is met de kabel en zich toch vrij kan bewegen over het dakoppervlak. Het systeem maakt gebruik van een 8 mm 316 roestvrijstalen kabel met een bereik van 12 m tussen twee posten en kan door 3 personen tegelijkertijd worden gebruikt. Het KeeLine systeem omvat een interne schokdemper die de belasting op zowel de gebruiker als het gebouw minimaliseert tijdens een val.

Het ontwerp is ontwikkeld en getest voor gebruik op verschillende soorten daken, bijv. felsdaken, membramen, trapeziumdaken, waarbij gebruik wordt gemaakt van 'boven-bevestigingsankers' of 'door-en-door-bevestigingsanker' (PostAnka) daar waar een bevestiging aan de constructie van het gebouw de voorkeur heeft. Bovendien is KeeLine beschikbaar voor montage direct op beton, staal, bakstenen of muren, zowel horizontaal als boven het hoofd. KeeLine is getest en voldoet aan de vereisten van EN795 2012, CEN TS 16415:2013, ANSI Z359 en CSA Z259

Eigenschappen & voordelen

  • collectieve valbeveiliging
  • doorlopende 'handsfree' bescherming
  • voldoet aan de vereisten van EN795 201
  • ontwikkeld en getest voor gebruik op verschillende soorten daken

Neem vandaag nog contact op met een adviseur:
0321-387010

+31 (0) 321 - 387 010