Horizontale valbeveiliging

Horizontale valbeveiliging omvat verschillende systemen die gemaakt zijn om uw personeel te beschermen bij het werken op hoogtes. Op hoogtes werken brengt een risico met zich mee en wij van VTD begrijpen het belang van een veilige werkomgeving voor uw werknemers. Horizontale valbeveiliging is een specifieke valbeveiliging die oplossingen biedt voor het werken op hoogtes op horizontale oppervlakken. Door een horizontale valbeveiliging biedt het uw werknemers de kans om zich te verplaatsen tijdens het werken op hoogtes op zowel platte als hellende daken.

Horizontale valbeveiliging kan worden ingezet op verschillende werkplekken waar uw werknemers het risico lopen om te vallen. De werkzaamheden die hierbij komen kijken zijn variërend. Het kan hier gaan om onderhoudswerkzaamheden, inspecties, installaties en operaties op bijvoorbeeld daken. Daarnaast kunnen ook andere werkzaamheden op horizontale oppervlaktes een rol spelen om de horizontale valbeveiliging aan te schaffen.

VTD helpt u bij het kiezen van de juiste horizontale valbeveiliging op de specifieke werkplekken waar uw werknemers op hoogte werken!

"*" geeft vereiste velden aan

Offerte aanvragen

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Collectieve-valbeveiliging
valbeveiliging bouw valbeveiliging plat dak
bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010

Vrijblijvend een offerte aanvragen

VTD heeft een uitgebreid en kwalitatief goed aanbod aan valbeveiliging. Bent u geïnteresseerd?

horizontale valbeveiliging

De verschillende soorten horizontale valbeveiliging

Wanneer het gaat om horizontale valbeveiliging biedt VTD verschillende soorten valbeveiliging aan. Welke valbeveiliging het meest geschikt is voor u is afhankelijk van uw specifieke omgeving. Denk hierbij de aard van het werk maar ook het type dak waar u of uw werknemers op werkt.

Een van de horizontale valbeveiliging systemen is het kabelsysteem. Het kabelsysteem is bijna onzichtbaar en heel een bereik tot wel 12 meter, tussen twee palen, zonder verbindingen op hoeken. Met de glijders hoeven uw werknemers zich niet los te koppelen. Het kabelsysteem is geschikt tot wel drie gebruikers.

Daarnaast biedt VTD ook een railsysteem, dit railsysteem biedt veiligheid op verschillende hoogtes. In tegenstelling tot andere soorten valbeveiliging, is deze ontworpen voor een snelle en eenvoudige installatie. Daarnaast is dit systeem minder gevoelig voor defecten en heeft het minder onderhoud nodig.

Als laatste biedt VTD ook ankerpunten aan. Ankerpunten zijn ideaal voor specifieke zones waar valgevaar kan optreden. Bij de montage van de ankerpunten treedt er geen Beschadiging op aan het dak en is het ook mogelijk bij een dak met een helling van 5 graden.

horizontale valbeveiliging

Waarom kiezen voor horizontale valbeveiliging

Bedrijven kiezen voor horizontale valbeveiliging vanwege de belangrijke rol die het speelt bij het waarborgen van de veiligheid van werknemers die werkzaamheden op hoogte uitvoeren. Het biedt bescherming tegen valgevaar, wat zorgt voor een veiligere werkomgeving. Door te investeren in horizontale valbeveiliging toont u aan dat u de veiligheid van uw werknemers serieus neemt.

Zoals in bovenstaande tekst al eerder verteld wordt valbeveiliging ingezet in uiteenlopende situaties waar werknemers te maken hebben met werkzaamheden op hoogte. Dit omvat onder andere bouwprojecten, installatiewerkzaamheden, inspecties en onderhoudswerkzaamheden aan gebouwen. Ongeacht de sector biedt valbeveiliging bescherming bij het werken op platte daken, loopbruggen, platforms of andere oppervlakken waar het risico op vallen aanwezig is.

Het hoofddoel van valbeveiliging is het voorkomen van valongevallen en de mogelijke ernstige gevolgen daarvan bij uw werknemers. Door het implementeren van horizontale valbeveiligingssystemen zoals rails, kabels, en ankerpunten worden werknemers voorzien van de nodige middelen om veilig te bewegen en te werken op hoogte. Valbeveiliging minimaliseert het risico op letsel door vallen, beschermt levens en zorgt ervoor dat uw werknemers met vertrouwen de werkzaamheden op hoge locaties kunnen uitvoeren. Het draagt niet alleen bij aan het voldoen aan wettelijke voorschriften, maar ook aan het creëren van een veilige en gezonde werkomgeving voor uw werknemers.

valbeveiliging bouw

Permanente collectieve valbeveiliging

Permanente collectieve valbeveiliging zijn constructies, zoals hekwerken en randbescherming rond lichtkoepels, die permanent worden geïnstalleerd op een dak of een gevellift. Wanneer er regelmatig werkzaamheden op het dak moeten worden uitgevoerd, is het eenvoudiger om voor permanente collectieve valbeveiliging te kiezen. Telkens individuele valbeveiligingssystemen opzetten en afbreken, is een stuk minder efficiënt en kost u telkens opnieuw tijd en geld. Permanente collectieve valbeveiliging is voornamelijk interessant op bouwplaatsen, magazijnen en bij gebouwen waar er onder andere zonnepanelen op het dak liggen en het dak regelmatig moet onderhouden worden.

bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010

Ontdek ons aanbod

Collectieve valbeveiliging aanbod

horizontale valbeveiliging

Horizontale valbeveiliging van VTD

VTD biedt verschillende oplossingen wanneer het gaat om valbeveiliging. Wij leveren verschillende soorten valbeveiliging die uw werknemers veilig stelt bij de werkzaamheden die uitgevoerd dienen te worden wanneer zij op hoogte werken. Daarnaast leveren wij, inspecteren wij, nemen we op en installeren wij de valbeveiliging.

Daarnaast leveren wij maatwerk, waar andere bedrijven stoppen, gaan wij voor u verder. Wij zijn altijd bezig met het opzoeken voor oplossingen voor onze klanten en dus ook voor u! Mocht u vragen hebben over welk type valbeveiliging het meest geschikt is voor uw werknemers, dan kunt u contact met ons opnemen en helpen wij u graag verder!

Gratis advies op locatie
24/7 storingsdienst beschikbaar
10 jaar garantie met ons onderhoudscontract

Hoe gaan we te werk?

1. Aanvraag

Zodra de aanvraag bij ons binnen komt, pakt de binnendienst deze bij ons op en nemen we binnen 24 uur op de gewenste manier contact met u op.

2. Advies

Tijdens het gesprek bepalen we samen of er een opname op locatie moet komen of dat we dit intern kunnen aanbieden.

3. Offerte

Binnen een week wordt er een offerte op maat aangeleverd.

4. Levering & installatie

Bij goedkeuring en maken we in overleg een tijdsplanning voor alle werkzaamheden. Wij zorgen voor de levering en plaatsing van de producten bij u op locatie.

5. Oplevering

Als alles geleverd en geïnstalleerd is kunt u veilig aan de slag met uw project op hoogte.

bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010
Bel direct: 0312 387 010
  • Gratis advies op locatie
  • 24/7 storingsdienst beschikbaar
  • 10 jaar garantie met ons onderhoudscontract
  • Een van de uitgebreidste assortimenten van Nederland
  • Oplevering gemiddeld binnen 4 weken
ormin_logo
sewrvatius_logo
skylift_logo

Producten die zorgen voor een goede valbeveiliging

bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010

Meer weten over valbeveiliging?

VTD Nederland is gespecialiseerd in de levering, inspecteren, opnemen en het installeren van valbeveiliging. Wij richten werkplekken op hoogte in.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik welk type valbeveiliging ik nodig heb?

Voor meer informatie over de type valbeveiliging kunt u gerust contact opnemen met VTD, wij kunnen u telefonisch en op locatie adviseren.

Aan welke normeringen moet ik als bedrijf aan voldoen?

Als VTD Nederland BV voldoen wij aan de ISO9001 en hebben volledige VCA met een speciale scope op de valbeveiliging.

Wat kan ik doen om het werken op hoogte veiliger te maken?

De eerste vraag zal zijn of er geen andere oplossingen zijn om op het dak te moeten werken. Hierna gaan we kijken naar de frequentie waarop het dak betreden gaat worden. Hierop zal een advies volgen waardoor er veilig gewerkt kan worden.

In welke situaties is valbeveiliging verplicht?

Valbeveiliging is verplicht bij werkzaamheden boven de 2,5 meter. Mocht u bijv. een airco installatie, zonnepanelen of warmtepomp op het dak hebben moet hier onderhoud aan gepleegd worden.
Op dit moment verschaft u een werkplek en dient de persoon zijn werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren.

Wat is het verschil tussen individuele en collectieve valbeveiliging?

Het verschil tussen collectieve en individuele zit hem eigenlijk al in de naam. Collectieve valbeveiliging is geschikt voor meerdere personen, denk aan bijvoorbeeld hekwerken. Hier zijn geen persoonlijke beschermingsmiddelen nodig, zoals een verstelbare leeflijn en harnas. Bij individuele/persoonlijke valbeveiliging is de persoon zelf beveiligd. Denk aan een RVS-kabelsysteem of losse borgpunten. Bij individuele valbeveiliging zijn persoonlijke beschermingsmiddelen wel nodig.