Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl+31 (0) 321 – 387 010
VTD heeft een uitgebreid en kwalitatief goed aanbod aan valbeveiliging. Bent u geïnteresseerd?
Valbeveiliging is een reeks maatregelen en systemen om uw werknemers te beschermen. Het doel van valbeveiliging is om verwondingen of dodelijke ongevallen door een val van hoogte te voorkomen. Valbeveiliging creëert een veilige werkomgeving voor iedereen die op hoogte werkt. Er bestaan verschillende soorten valbeveiliging die elk afgestemd zijn op verschillende behoeften en situaties. Bij VTD vindt u zowel collectieve valbeveiliging, zoals een hekwerk en een gevellift, als individuele valbeveiliging, zoals mobiele ankerpunten en muurborgpunten.
Met valbeveiliging waarborgt u het welzijn en de veiligheid van uw werknemers. Dankzij deze maatregelen en systemen voorkomt u ernstige verwondingen of overlijden als een van uw werknemers een val van hoogte maakt. De verwondingen van een dergelijke val kunnen leiden tot langdurige arbeidsongeschiktheid, waardoor uw projecten vertraging kunnen oplopen. Bovendien zijn werknemers die zich veilig voelen een stuk productiever, aangezien zij hun taken met meer vertrouwen uitvoeren.
Valbeveiliging, zoals een hekwerk of een gevellift, is wettelijk verplicht in Nederland. Indien u deze verplichting niet naleeft, levert u dat niet enkel gewonde werknemers op, maar ook boetes, juridische sancties en reputatieschade voor uw bedrijf.
Valbeveiliging wordt in meerdere sectoren. Denk maar aan een bouwplaats waar er constructiewerkzaamheden gebeuren op hogere niveaus, zoals werken op daken, op een gevellift of op een steiger. Ook in raffinaderijen, fabrieken en andere industriële omgevingen werken werknemers vaak op hoogte, net als technici die onderhoud of herstel uitvoeren aan windturbines of aan telecommunicatietorens. Valbeveiliging is in vele sectoren van cruciaal belang.
Er zijn meerdere soorten valbeveiliging op de markt. Collectieve valbeveiliging is valbeveiliging die meerdere werknemers tegelijkertijd beschermt. Hieronder valt onder andere hekwerk, leuningen, lichtkoepel afscherming en vangnetten. Ook een gevellift die materiaal en mensen op een veilige manier naar boven verplaatst of die wordt gebruikt voor gevelonderhoud is een soort collectieve valbeveiliging.
Daarnaast is er individuele valbeveiliging. Dit omvat veiligheidsharnassen, vanglijnen, mobiele veiligheidskooien, kantelhekken, putafdekkingen en mobiele en vaste ankerpunten. Dit soort valbeveiliging beschermt slechts één persoon tegelijkertijd tegen het vallen van hoogte.
Neem gerust contact met ons op voor meer informatie
Als werkgever bent u verantwoordelijk voor de veiligheid van uw werknemers als zij op hoogte werken. Zodra er werkzaamheden op een hoogte van minimum 2,5 meter worden uitgevoerd, moet u verplicht voor valbeveiliging zorgen. Er moet een balustrade van minimaal 1 meter hoogte voorzien worden. Op een plat dak mag u werken met een veilige zone die op minstens 4 meter van de dakrand of de lichtkoepel ligt. In dat geval hoeft er geen verdere valbeveiliging worden aangebracht.
Bij VTD hebben we jarenlange ervaring met het installeren van een veilige werkomgeving op grote hoogtes. Wij volgen de nieuwste technieken rond valbeveiliging op de voet en zetten deze in bij het ontwikkelen van nieuwe producten. Met ons hecht team voeren wij een adequate communicatie, waardoor uw vragen binnen 24 uur worden beantwoord. Dankzij onze ruime voorraad en onze directe communicatie met onze leveranciers kunnen wij ook bij onverwachte veranderingen direct schakelen.
Valbeveiliging is in wezen een aantal elementen en apparaten die samenwerken om uw medewerkers te beschermen tegen de risico’s van een val van hoogte.
Door een veiligheidssysteem te creëren blijven uw werknemers veilig in het geval ze een val maken.
Zo trekt uw werknemer het veiligheidsharnas aan, waarna er een vanglijn aan het harnas wordt bevestigd. Vervolgens wordt de vanglijn aan een veiligheidsanker vastgemaakt. De vanglijn komt automatisch in actie wanneer de werknemer valt.
De schokabsorberende lijn voorkomt een verdere val en het veiligheidsharnas verdeelt de impact van de val over het volledige lichaam zodat het letsel wordt geminimaliseerd.
Werken zonder valbeveiliging op hoogte, brengt enkele risico’s met zich mee. Het grootste risico is het vallen van een hoogte. Deze val kan de dood veroorzaken. Ook als een werknemer niet sterft, kunnen er ernstige letsels zijn, zoals hersenletsel, rugletsel, botbreuken en interne verwondingen. Dit kan tot gevolg hebben dat de werknemer langdurig arbeidsongeschikt is en u met een werkkracht minder verder moet. Bovendien kan dit leiden tot gerechtelijke procedures en boetes, wegens het niet naleven van de wetgeving.
Met de valbeveiliging van VTD creëert u een veilige werkomgeving op hoogte voor uw werknemers. Wij leveren, installeren en onderhouden valbeveiliging, zoals hekwerk, looppaden, gevellift en ankerpunten. Heeft u valbeveiliging op maat nodig? Geen probleem, wij komen ook op locatie om u gratis advies te geven.
VTD heeft een uitgebreid en kwalitatief goed aanbod aan valbeveiliging. Bent u geïnteresseerd?
Zodra de aanvraag bij ons binnen komt, pakt de binnendienst deze bij ons op en nemen we binnen 24 uur op de gewenste manier contact met u op.
Tijdens het gesprek bepalen we samen of er een opname op locatie moet komen of dat we dit intern kunnen aanbieden.
Binnen een week wordt er een offerte op maat aangeleverd.
Bij goedkeuring en maken we in overleg een tijdsplanning voor alle werkzaamheden. Wij zorgen voor de levering en plaatsing van de producten bij u op locatie.
Als alles geleverd en geïnstalleerd is kunt u veilig aan de slag met uw project op hoogte.
VTD Nederland is gespecialiseerd in de levering, inspecteren, opnemen en het installeren van valbeveiliging. Wij richten werkplekken op hoogte in.
Er zijn diverse producten die worden ingezet als valbeveiliging. Enkele voorbeelden zijn:
Het is niet verplicht om permanente valbeveiliging te voorzien. Toch kan het interessant zijn om permanente valbeveiliging te installeren, zeker als er regelmatig op hoogte wordt gewerkt op uw gebouw. Dit gebeurt vaker dan u denkt. Het installeren van zonnepanelen, het herstellen van het dak, het wassen van de glazen. Al deze activiteiten vereisen valbeveiliging en als ieder van hen afzonderlijk voor tijdelijke maatregelen moet zorgen, loopt het kostenplaatje snel op.
Valbeveiliging uit metaal of RVS is in principe onbeperkt houdbaar. Bandmateriaal zoals het wordt gebruikt voor een valharnas is gemiddeld na 10 jaar aan vervanging toe. Een jaarlijkse keuring is sowieso nodig om na te kijken of uw valbeveiliging moet worden vervangen.
Een goed onderhouden gevellift bespaart u veel geld. Het is dus verstandig om je gevellift tijdig te laten inspecteren. De gebruiksfrequentie en de locatie van de gevellift bepalen het aantal onderhoudsbeurten per jaar. Als uw gevellift lijdt onder de weersinvloeden, zoals bijvoorbeeld zout, heeft uw gevellift een keer extra onderhoud nodig. Meestal voeren wij één controle en één uitgebreide onderhoudsbeurt per jaar uit.