Dakrandbeveiliging

Wanneer u of uw team op hoogte werkt, is veiligheid het allerbelangrijkste. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje, en de gevolgen van een val van hoogte kunnen erg groot zijn. Bij VTD begrijpen we de cruciale noodzaak van hoogwaardige valbeveiliging en zetten we ons volledig in om u de beste oplossingen in de industrie te bieden. Zet uzelf en uw team op de eerste plaats. Met de valbeveiliging van VTD bent u altijd in veilige handen.

  • Topkwaliteit materialen: Bij VTD gebruiken we enkel de beste materialen en technologieën. Dit betekent dat u altijd kunt rekenen op producten die ontworpen zijn om te presteren wanneer dat het meest nodig is.
  • Toonaangevende expertise: Met jaren van ervaring in de branche, zorgen onze experts voor zowel advies als installatie, zodat u altijd de beste bescherming heeft.
  • Klantenservice: Uw veiligheid is onze missie. Daarom bieden we niet alleen de beste producten, maar staan we ook altijd klaar om uw vragen te beantwoorden en u te ondersteunen.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Dakrandbeveiliging
Dakrandbeveiliging-2 Dakrandbeveiliging-3
bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010

Vrijblijvend een offerte aanvragen

VTD heeft een uitgebreid en kwalitatief goed aanbod aan valbeveiliging. Bent u geïnteresseerd?

Dakrandbeveiliging-4

Wat is dakrandbeveiliging?

Uw veiligheid is essentieel bij werken op hoogte, en daar komt dakrandbeveiliging om de hoek kijken. Dakrandbeveiliging is uw eerste verdedigingslinie tegen valgevaar; een cruciaal systeem ontworpen om u en uw team te beschermen tegen potentieel gevaarlijke situaties op hoogte.

Er zijn diverse soorten dakrandbeveiliging beschikbaar:
● Permanente systemen: Deze vaste opstellingen worden permanent aan de rand van het dak gemonteerd.
● Tijdelijke systemen: Ideaal voor kortstondige projecten, deze systemen kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd en verwijderd.
● Persoonlijke valbeveiliging: Denk hierbij aan harnassen en leeflijnen die individuele bescherming bieden.

Het belang van dakrandbeveiliging kan niet genoeg worden benadrukt. Elk jaar leiden ongelukken op hoogte tot ernstige verwondingen of zelfs overlijden. Met betrouwbare dakrandbeveiliging vermindert u dit risico aanzienlijk. Of u nu kiest voor aankoop of dakrandbeveiliging huren, het gaat erom dat u de juiste keuze maakt voor uw veiligheid.

Dakrandbeveiliging-7

Waarom dakrandbeveiliging?

Werken op hoogtes brengt altijd uitdagingen met zich mee. Maar een van die uitdagingen zou nooit uw veiligheid mogen zijn. Hier duikt het belang van dakrandbeveiliging op.

Stelt u zich een moment voor waarop balans verloren gaat, een voet uitglijdt of een onverwacht obstakel in de weg staat. Zonder goede beveiliging kunnen deze kleine ongelukken grote, levensveranderende gevolgen hebben. De risico’s van het niet gebruiken van valbeveiliging zijn immers groot: ernstig letsel, langdurige arbeidsongeschiktheid of in het ergste geval een dodelijk ongeval.

Dakrandbeveiliging is niet alleen een investering in materialen en systemen, maar vooral een investering in mensen: in hun welzijn, hun families en hun toekomst. Zet de veiligheid van uzelf en uw team voorop met betrouwbare dakrandbeveiliging. Want elke val voorkomen, is een tragedie minder.

Dakrandbeveiliging-6

Soorten dakrandbeveiliging

Daken zijn er in alle vormen en maten en dat geldt ook voor dakrandbeveiliging. Afhankelijk van uw behoeften en de specifieke uitdagingen van uw project, zijn er verschillende systemen beschikbaar die u de nodige veiligheid bieden.

● Permanente dakrandbeveiliging: Als een stevige wachter aan de rand, bieden deze vaste systemen een langdurige oplossing voor gebouwen waar regelmatig toegang tot het dak nodig is.
● Tijdelijke dakrandbeveiliging: Perfect voor kortlopende projecten. Deze systemen zijn ontworpen voor snelle installatie en demontage, zodat u de beveiliging hebt wanneer u die nodig heeft en deze gemakkelijk kunt verwijderen wanneer het werk gedaan is.
● Mobiele systemen: Voor de ultieme flexibiliteit. Deze soort dakrandbeveiliging kan naar behoefte worden verplaatst, ideaal voor situaties waar de risico’s variëren over het dakoppervlak.

Elke variant van dakrandbeveiliging zorgt ervoor dat u en uw team met vertrouwen kunnen werken, wetende dat u wordt beschermd tegen de gevaren van vallen. Kies het systeem dat het beste bij uw behoeften past en werk met de zekerheid dat veiligheid altijd voorop staat!

Dakrandbeveiliging-5

Permanente dakrandbeveiliging

Wanneer u aan de rand van een dak staat, wilt u zekerheid. U wilt weten dat de bescherming die u heeft, altijd aanwezig en betrouwbaar is. Dat is precies waar permanente dakrandbeveiliging voor staat.

Permanente dakrandbeveiliging is, zoals de naam al doet vermoeden, een vaste installatie aan de rand van het dak. Deze vorm van beveiliging is ideaal voor gebouwen waar regelmatige toegang tot het dak vereist is, zoals bij onderhoudswerkzaamheden, inspecties of andere routinematige taken.
Maar wanneer moet u kiezen voor permanente dakrandbeveiliging in plaats van bijvoorbeeld dakrandbeveiliging te huren?

● Frequente toegang: Als er vaak werkzaamheden op het dak worden uitgevoerd.
● Langetermijninvestering: U ziet de waarde van een eenmalige investering die blijvende bescherming biedt.
● Minder gedoe: Geen zorgen over installatie en demontage elke keer dat het dak toegankelijk moet zijn.

Met permanente dakrandbeveiliging investeert u in blijvende gemoedsrust.

bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010

Permanente dakrandbeveiliging kopen?

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte

Dakrandbeveiliging-3

Tijdelijke dakrandbeveiliging

Bij tijdelijke werkzaamheden op het dak is het essentieel om een beveiligingssysteem te hebben dat zowel flexibel als betrouwbaar is. Hier komt tijdelijke dakrandbeveiliging om de hoek kijken.
Tijdelijke dakrandbeveiliging is speciaal ontworpen voor korte termijn projecten. Of u nu renoveert, bouwt of inspecteert, dit systeem biedt bescherming zonder de noodzaak van een permanente installatie.

Waarom kiezen voor dit systeem?

● Projectduur: Ideaal voor projecten met een beperkte tijdsduur.
● Flexibiliteit: Gemakkelijk te verplaatsen en aan te passen aan veranderende behoeften.
● Geen vaste structuren: Voor situaties waar een blijvend systeem niet wenselijk is.

Met tijdelijke dakrandbeveiliging combineert u veiligheid met flexibiliteit, voor een zorgeloze werkervaring op elke hoogte.

Dakrandbeveiliging-7

Neerklapbare dakrandbeveiliging

Een skyline zonder zichtbare beveiliging? Neerklapbare dakrandbeveiliging maakt dit mogelijk! Deze slimme beveiligingsoplossing is eenvoudigweg neer te klappen wanneer deze niet in gebruik is, waardoor het esthetisch uitzicht van uw gebouw behouden blijft. Kies voor neerklapbare dakrandbeveiliging wanneer u de veiligheid nodig heeft, maar ook de uitstraling van uw gebouw wilt behouden.

Dakrandbeveiliging-4

Aluminium dakrandbeveiliging

Lichtgewicht, duurzaam en betrouwbaar – dat zijn de kernwoorden voor aluminium dakrandbeveiliging. Deze beveiligingsoptie is niet alleen gemakkelijk te installeren, maar voldoet ook aan de striktste dakrandbeveiliging regels. Kies voor aluminium wanneer u op zoek bent naar een langdurige, corrosiebestendige oplossing die zowel licht als sterk is.

Dakrandbeveiliging-6

Maatwerk dakrandbeveiliging

Elk gebouw is uniek, en soms vereist dat een unieke oplossing. Maatwerk dakrandbeveiliging wordt specifiek ontworpen volgens de specifieke behoeften en contouren van uw gebouw. Wanneer standaardoplossingen niet volstaan, biedt maatwerk dé perfecte pasvorm voor uw veiligheidsbehoeften.

Maar let op: er zijn enkele signalen die u moet vermijden. Als een keuringsinstantie terughoudend is om informatie te delen of onduidelijke communicatie hanteert, kan dat een waarschuwingssignaal zijn. Transparantie en heldere communicatie zijn essentieel tijdens het keuringsproces. Het geeft u inzicht in de procedures en verzekert u van de integriteit van het proces.

bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010

Dakrandbeveiliging kopen

VTD heeft een uitgebreid en kwalitatief goed aanbod aan dakrandbeveiliging. Bent u geïnteresseerd?

hekwerk-vtd-nederland (3)

De voordelen van de juiste dakrandbeveiliging

Het kiezen van de juiste dakrandbeveiliging is niet slechts een formele vereiste; het is een investering in veiligheid, efficiëntie en gemoedsrust.

Enkele van de overtuigende voordelen zijn:

● Universele bescherming: Met slechts één geïnstalleerde oplossing zijn álle personen op het dak beveiligd. Geen aparte systemen, geen gedoe.
● Maximale focus: Wanneer iedereen zich volkomen veilig voelt op het dak, kan de aandacht volledig naar het werk uitgaan. Dit verhoogt de productiviteit en kwaliteit.
● Kosteneffectiviteit: Hoewel er vooraf kosten zijn verbonden aan dakrandbeveiliging huren of aanschaffen, is het een voordelige oplossing voor de lange termijn. Voorkom potentiële ongelukken en bijbehorende kosten.

Het belang van de juiste dakrandbeveiliging kan niet worden onderschat. Het zorgt niet alleen voor een veilige werkomgeving, maar ook voor gemoedsrust bij iedereen die betrokken is bij het project.

Inspectie valbeveiliging

Regels dakrandbeveiliging

Algemene regels rondom valbeveiliging:

● Werk op hoogte is enkel toegestaan wanneer er passende voorzorgsmaatregelen zijn getroffen.
● Collectieve valbeveiliging, zoals leuningen of hekwerken, krijgt de voorkeur boven individuele beschermingsmiddelen.
● Werkgevers dienen regelmatig inspecties te doen. Daarnaast moeten zij trainingen aanbieden om de veiligheid te waarborgen.

Regels specifiek gericht op dakrandbeveiliging:

● Dakrandbeveiliging moet stevig en duurzaam zijn, bestand tegen de omstandigheden waarin ze worden gebruikt.
● Ze moeten de gehele lengte van de dakrand bestrijken en voldoende hoog zijn om vallen te voorkomen.
● Periodieke inspecties van dakrandbeveiliging zijn verplicht om de integriteit te garanderen.

Het naleven van de dakrandbeveiliging regels is niet alleen een wettelijke verplichting, maar ook een cruciale stap in het waarborgen van de veiligheid van iedereen op de werkplek. Door te voldoen aan de gestelde normen en richtlijnen, zorgt u voor een veilige en productieve werkomgeving.

LMRA checklist VTD Nederland en TRA uitvoeren

Waarom VTD?

Het kiezen van de juiste partner voor uw dakrandbeveiliging is essentieel. Hier zijn drie onderscheidende voordelen van VTD:

● Ervaring & expertise: VTD heeft jarenlange ervaring in het veld en een bewezen trackrecord van kwaliteit en betrouwbaarheid. Onze experts zijn opgeleid om de beste oplossingen te bieden die voldoen aan de specifieke behoeften van elk project.
● Klantgerichte benadering: Bij VTD staat de klant centraal. Wij streven ernaar om elke klant een op maat gemaakte ervaring te bieden, waarbij we rekening houden met unieke eisen en budgetten. Uw tevredenheid is onze prioriteit.
● Innovatieve oplossingen: We zijn voortdurend op zoek naar de nieuwste technologieën en methoden in dakrandbeveiliging. Dit betekent dat klanten van VTD altijd toegang hebben tot de meest geavanceerde en effectieve beveiligingssystemen op de markt

Gratis advies op locatie
24/7 storingsdienst beschikbaar
10 jaar garantie met ons onderhoudscontract

Hoe gaan we te werk?

1. Aanvraag

Zodra de aanvraag bij ons binnen komt, pakt de binnendienst deze bij ons op en nemen we binnen 24 uur op de gewenste manier contact met u op.

2. Advies

Tijdens het gesprek bepalen we samen of er een opname op locatie moet komen of dat we dit intern kunnen aanbieden.

3. Offerte

Binnen een week wordt er een offerte op maat aangeleverd.

4. Levering & installatie

Bij goedkeuring en maken we in overleg een tijdsplanning voor alle werkzaamheden. Wij zorgen voor de levering en plaatsing van de producten bij u op locatie.

5. Oplevering

Als alles geleverd en geïnstalleerd is kunt u veilig aan de slag met uw project op hoogte.

bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010
Bel direct: 0312 387 010
  • Gratis advies op locatie
  • 24/7 storingsdienst beschikbaar
  • 10 jaar garantie met ons onderhoudscontract
  • Een van de uitgebreidste assortimenten van Nederland
  • Oplevering gemiddeld binnen 4 weken

ormin_logo
sewrvatius_logo
skylift_logo

Producten die zorgen voor een goede valbeveiliging

bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010

Meer weten over valbeveiliging?

VTD Nederland is gespecialiseerd in de levering, inspecteren, opnemen en het installeren van valbeveiliging. Wij richten werkplekken op hoogte in.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik welk type valbeveiliging ik nodig heb?

Voor meer informatie over de type valbeveiliging kunt u gerust contact opnemen met VTD, wij kunnen u telefonisch en op locatie adviseren.

Aan welke normeringen moet ik als bedrijf aan voldoen?

Als VTD Nederland BV voldoen wij aan de ISO9001 en hebben volledige VCA met een speciale scope op de valbeveiliging.

Wat kan ik doen om het werken op hoogte veiliger te maken?

De eerste vraag zal zijn of er geen andere oplossingen zijn om op het dak te moeten werken. Hierna gaan we kijken naar de frequentie waarop het dak betreden gaat worden. Hierop zal een advies volgen waardoor er veilig gewerkt kan worden.

In welke situaties is valbeveiliging verplicht?

Valbeveiliging is verplicht bij werkzaamheden boven de 2,5 meter. Mocht u bijv. een airco installatie, zonnepanelen of warmtepomp op het dak hebben moet hier onderhoud aan gepleegd worden.
Op dit moment verschaft u een werkplek en dient de persoon zijn werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren.

Wat is het verschil tussen individuele en collectieve valbeveiliging?

Het verschil tussen collectieve en individuele zit hem eigenlijk al in de naam. Collectieve valbeveiliging is geschikt voor meerdere personen, denk aan bijvoorbeeld hekwerken. Hier zijn geen persoonlijke beschermingsmiddelen nodig, zoals een verstelbare leeflijn en harnas. Bij individuele/persoonlijke valbeveiliging is de persoon zelf beveiligd. Denk aan een RVS-kabelsysteem of losse borgpunten. Bij individuele valbeveiliging zijn persoonlijke beschermingsmiddelen wel nodig.