Dakrandbeveiliging Plat Dak

Wilt u verzekerd zijn van uw veiligheid tijdens het werk op platte daken en met name langs de randen? Met de dakrandbeveiliging plat dak van VTD kunt u zonder zorgen veilig werken op hoge platte daken.

  • Voorkomt val- en doorvalgevaar
  • Voldoet aan alle wettelijke eisen
  • Directe bescherming voor iedereen die aanwezig is op het dak
Dakrandbeveiliging plat dak
Dakrandbeveiliging op plat dak Dakrandbeveiliging op platte daken
Gratis advies op locatie
24/7 storingsdienst beschikbaar
10 jaar garantie met ons onderhoudscontract

Hoe gaan we te werk?

1. Aanvraag

Zodra de aanvraag bij ons binnen komt, pakt de binnendienst deze bij ons op en nemen we binnen 24 uur op de gewenste manier contact met u op.

2. Advies

Tijdens het gesprek bepalen we samen of er een opname op locatie moet komen of dat we dit intern kunnen aanbieden.

3. Offerte

Binnen een week wordt er een offerte op maat aangeleverd.

4. Levering & installatie

Bij goedkeuring en maken we in overleg een tijdsplanning voor alle werkzaamheden. Wij zorgen voor de levering en plaatsing van de producten bij u op locatie.

5. Oplevering

Als alles geleverd en geïnstalleerd is kunt u veilig aan de slag met uw project op hoogte.

bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010
Offerte aanvragen
  • Gratis advies op locatie
  • 24/7 storingsdienst beschikbaar
  • 10 jaar garantie met ons onderhoudscontract
  • Een van de uitgebreidste assortimenten van Nederland
  • Oplevering gemiddeld binnen 4 weken

Veilig werken met onze dakrandbeveiliging plat dak

Wanneer u op een plat dak werkzaamheden moet uitvoeren, is het per situatie afhankelijk of u valbeveiliging moet toepassen. Wanneer u werkzaam bent op minimaal 4 meter afstand van de dakrand of een lichtkoepel, dan is valbeveiliging niet verplicht. Hoeft u dan geen veiligheidsmaatregelen te treffen? Jawel, het aanbrengen van een duidelijke markering is wél verplicht. Een markering kunt u aanbrengen met bijvoorbeeld een looppad, pictogrammen of contrasterende stroken.

Wanneer u op minder dan 2 meter afstand van de dakrand van een plat dak werkt, is dakrandbeveiliging plat dak verplicht. Dakrandbeveiliging plat dak verhoogt echter uiteraard te allen tijde uw veiligheid. VTD is er voor u wanneer u op zoek bent naar dakrandbeveiliging. Ook wanneer u nog niet precies weet wat u wilt, vragen hebt of graag advies wilt ontvangen, bent u bij VTD aan het juiste adres.

Dakrandbeveiliging voor een plat dak

Waaruit bestaat dakrandbeveiliging plat dak?

Om valgevaar tot een minimum te beperken, kunt u dakrandbeveiliging op uw plat dak plaatsen. Hiervoor kunt u kiezen voor diverse hekwerken. Hekwerken kunnen op het dak geplaatst worden, maar het is ook mogelijk om het bijvoorbeeld aan de gevel te monteren. Bij VTD zijn er diverse systemen, waaronder verticale, hellende en inklapbare systemen die flexibel zijn. Voor ieder plat dak, tot een helling van 10 graden, is er een passend hekwerk te maken. We hebben diverse hekwerken in het assortiment, waaronder de Keeguard, Topfix en Premium.

Bel direct: 032 - 1387010
tijdelijke dakrandbeveiliging plat dak

Voordelen dakrandbeveiliging op een plat dak

Het grote voordeel van dakrandbeveiliging plat dak is uiteraard dat het zorgt voor een hoge mate van veiligheid. Permanente dakrandbeveiliging is ideaal wanneer u regelmatig op het dak moet zijn voor onderhoud of inspectie. Door het plaatsen van een hekwerk is direct iedereen op het dak beschermd. Er hoeft dus geen rekening gehouden te worden met het aantal personen op het dak. Tot slot is een hekwerk ontzettend snel te installeren, gaat het lang mee en is de montage eenvoudig. Wilt u graag een hekwerk dat niet zichtbaar is wanneer u er geen gebruik van maakt? In het assortiment van VTD is er ook een systeem dat na gebruik weer terug gevouwen kan worden.

tijdelijke dakrandbeveiliging plat dak

Kwaliteit dakrandbeveiliging plat dak

De kwaliteit van dakrandbeveiliging voor een plat dak is ontzettend belangrijk. Een hekwerk moet bijvoorbeeld minimaal één meter hoog zijn. De dakrandbeveiliging voor een plat dak van VTD voldoet aan alle veiligheidseisen en soms overtreft het de kwaliteitseisen zelfs. Zo zijn de producten voorzien van EN 13774 klasse A of EN ISO 14122. EN 13774 is er voor tijdelijke hekwerken en beschrijft onder andere dat een hekwerk ten minste één meter boven de werkplek uit dient te stijgen en het horizontale leuningen dient te hebben. Voor permanente hekwerken is er de norm EN 14122. Deze norm omvat onder andere dat het hekwerk een hoogte moet hebben van minimaal 1,1 meter, de tussenopeningen maximaal 50 centimeter mogen zijn en het leuningen dient te hebben.

Dakrandbeveiliging plat dak

Montage dakrandbeveiliging platte daken

De hekwerken van VTD hoeven niet aan de dakstructuur gemonteerd te worden. Risico op beschadiging of lekkage is er daarom niet. De hekwerken kunnen op diverse manieren geïnstalleerd worden. Afhankelijk van het dak kan gekozen worden voor bijvoorbeeld montage op metalen daken of contragewichten. VTD kan de dakrandbeveiliging plat dak bij u monteren, zodat u zeker weet dat uw veiligheid optimaal is.

Bel direct: 032 - 1387010
bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010

Ankerpunten voor uw valbeveiliging plat dak?

Wilt u, voordat u het dak op gaat, een ankerpunt valbeveiliging installeren? Neem dan contact op met VTD. Een veiligheidsexpert kan u van gedegen advies voorzien en al uw vragen beantwoorden. Wanneer u het online contactformulier invult, zal er zo snel mogelijk contact met u opgenomen worden.

Veelgestelde vragen

Er zijn diverse producten die worden ingezet als valbeveiliging. Enkele voorbeelden zijn:

Hoe weet ik welk type valbeveiliging ik nodig heb?

Voor meer informatie over de type valbeveiliging kunt u gerust contact opnemen met VTD, wij kunnen u telefonisch en op locatie adviseren.

Aan welke normeringen moet ik als bedrijf aan voldoen?

Als VTD Nederland BV voldoen wij aan de ISO9001 en hebben volledige VCA met een speciale scope op de valbeveiliging.

Wat kan ik doen om het werken op hoogte veiliger te maken?

De eerste vraag zal zijn of er geen andere oplossingen zijn om op het dak te moeten werken. Hierna gaan we kijken naar de frequentie waarop het dak betreden gaat worden. Hierop zal een advies volgen waardoor er veilig gewerkt kan worden.

In welke situaties is valbeveiliging verplicht?

Valbeveiliging is verplicht bij werkzaamheden boven de 2,5 meter. Mocht u bijv. een airco installatie, zonnepanelen of warmtepomp op het dak hebben moet hier onderhoud aan gepleegd worden.
Op dit moment verschaft u een werkplek en dient de persoon zijn werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren.

Wat is het verschil tussen individuele en collectieve valbeveiliging?

Het verschil tussen collectieve en individuele zit hem eigenlijk al in de naam. Collectieve valbeveiliging is geschikt voor meerdere personen, denk aan bijvoorbeeld hekwerken. Hier zijn geen persoonlijke beschermingsmiddelen nodig, zoals een verstelbare leeflijn en harnas. Bij individuele/persoonlijke valbeveiliging is de persoon zelf beveiligd. Denk aan een RVS-kabelsysteem of losse borgpunten. Bij individuele valbeveiliging zijn persoonlijke beschermingsmiddelen wel nodig.