Dakbeveiliging

Wanneer het aankomt op dakbeveiliging, staat VTD bovenaan als uw betrouwbare partner. We begrijpen dat voor aannemers, kwaliteit en veiligheid hand in hand moeten gaan bij elk bouwproject. Voor aannemers zoals u, die op zoek zijn naar de beste beveiligingsoplossingen voor hun bouwprojecten, is VTD er om te zorgen dat uw projecten soepel, veilig en efficiënt verlopen. We zijn meer dan alleen een leverancier; we zijn uw partner in veiligheid op hoogte. Bij VTD streven we ernaar om meer te bieden dan alleen standaardoplossingen:

  • Optimale veiligheid: Onze dak beveiligingssystemen voldoen aan de hoogste normen, zodat uw werknemers veilig zijn op elke hoogte.
  • Duurzaamheid: Vervaardigd met materialen van topkwaliteit, garanderen we een lange levensduur en weerstand tegen extreme weersomstandigheden.
  • Maatwerk oplossingen: Elk project is uniek, en daarom biedt VTD op maat gemaakte beveiligingsoplossingen die perfect aansluiten op uw specifieke behoeften.

"*" geeft vereiste velden aan

Offerte aanvragen

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
dakbeveiliging-2
dakbeveiliging dakbeveiliging-4
bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010

Vrijblijvend een offerte aanvragen

VTD heeft een uitgebreid en kwalitatief goed aanbod aan valbeveiliging. Bent u geïnteresseerd?

dakbeveiliging-5

Wat is dakbeveiliging?

Dakbeveiliging, een cruciaal aspect voor elk bouw- of renovatieproject, betreft systemen en maatregelen die de veiligheid op daken waarborgen. Als aannemer kent u het belang van een goede dakveiligheid voor uw team wanneer zij op hoogte werken. Er bestaan diverse soorten dakbeveiliging, variërend van permanente hekwerken tot tijdelijke voorzieningen en valbeveiligingssystemen. Door te investeren in de juiste dakbeveiliging zorgt u niet alleen voor optimale dakveiligheid, maar minimaliseert u ook risico’s en zorgt u voor een naadloos proces op de bouwplaats. VTD helpt u graag bij het vinden van de best passende oplossing voor uw project.

Gevellift monteur

Waarom dakbeveiliging ?

Het waarborgen van de veiligheid van uw team tijdens bouw- en renovatieprojecten is een prioriteit die niet lichtvaardig opgevat moet worden.

1. Wettelijke verplichting: In Nederland is adequate dakbeveiliging wettelijk verplicht. Het naleven van deze regels is niet alleen een juridische verantwoordelijkheid, maar toont ook uw inzet voor het welzijn van uw medewerkers.

2. Risicobeperking: Zonder dakveiligheid lopen uw werknemers het risico op ernstige verwondingen of zelfs fatale ongevallen. Het negeren van deze cruciale maatregel kan leiden tot tragische gevolgen en aanzienlijke financiële en juridische implicaties voor uw bedrijf.

3. Gemoedsrust: Met goede dakbeveiliging op zijn plaats, kunt u met een gerust hart projecten op hoogte uitvoeren, wetende dat uw team beschermd is tegen onvoorziene gevaren.

Als aannemer is het uw taak om vooruit te denken en proactieve maatregelen te nemen. Door te investeren in kwalitatieve dakbeveiliging garandeert u niet alleen de veiligheid van uw team, maar beschermt u ook uw reputatie en bedrijfsvoering.

dakbeveiliging

Soorten dakbeveiliging

In de wereld van dakveiligheid zijn diverse soorten dakbeveiliging beschikbaar voor aannemers, elk afgestemd op specifieke projecten. Permanente hekwerken vormen een doorlopende barrière langs de dakrand, terwijl ankerpunten in combinatie met persoonlijke beschermingsmiddelen het risico op vallen zeer beperken. Mobiele systemen bieden flexibiliteit voor tijdelijke projecten. Voor elke aannemer is het cruciaal om de juiste dakbeveiliging te kiezen, zodat de veiligheid van het team te allen tijde gewaarborgd blijft. Elk type heeft zijn eigen unieke voordelen, waardoor u met vertrouwen aan uw projecten kunt werken.

bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010

Dakbeveiliging aanschaffen?

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte

dakbeveiliging-8

Veiligheidsnormen en regelgeving

In de bouwsector, waar dakbeveiliging en dakveiligheid van het grootste belang zijn, gelden strikte wetten en regelgevingen om de veiligheid van werknemers op hoogte te waarborgen. Deze regelgeving is niet enkel een formele vereiste, maar dient als een blauwdruk voor aannemers om optimale bescherming en welzijn voor hun teams te verzekeren. Concreet stipuleren deze wetten dat elke werkplek op hoogte uitgerust moet zijn met adequate dakbeveiliging, waarbij de gebruikte systemen voldoen aan specifieke veiligheidsnormen.

Daarnaast benadrukken ze de verantwoordelijkheid van aannemers om regelmatige inspecties en onderhoud van de beveiligingssystemen te waarborgen. Uw dakbeveiliging dient iedere 12 maanden gekeurd te worden. Door deze richtlijnen te volgen, voldoet u niet alleen aan wettelijke eisen, maar garandeert u ook een veilige en risicovrije werkomgeving voor uw medewerkers.

dakbeveiliging-9

Waarom VTD

Als aannemer begrijpt u het belang van een betrouwbare partner. Hier zijn de redenen waarom VTD de juiste keuze is voor uw dakveiligheid behoeften:

● Ervaring & Expertise: Jarenlange ervaring met een ongeëvenaarde deskundigheid in de branche.
● Op maat gemaakte oplossingen: Elk project is uniek en wij bieden daarom altijd een oplossing op maat.
● Toewijding aan veiligheid: Altijd op de hoogte van de nieuwste veiligheidsnormen en -eisen.
● Uitgebreide service: Een allesomvattende partner, van advies tot installatie en onderhoud.

Met VTD aan uw zijde garandeert u kwaliteit, betrouwbaarheid en gemoedsrust voor al uw projecten.

dakbeveiliging-3

Hoe werkt dakbeveiliging

In de dynamische wereld van bouw en constructie vormt dakbeveiliging een cruciaal schild om uw medewerkers te beschermen tegen de risico’s van werken op hoogte. Maar hoe werkt dakbeveiliging nu precies? Dakbeveiliging bestaat in de kern uit een samenstel van technisch geavanceerde systemen en materialen, specifiek ontworpen om de veiligheid op daken te maximaliseren. Het functioneert door het creëren van stevige barrières of ankerpunten, waaraan medewerkers zich kunnen vastmaken. In het onwaarschijnlijke geval van een misstap of evenwichtsverlies, wordt een mogelijke val onmiddellijk gestopt, waardoor ernstig letsel wordt voorkomen. Zo zorgt dakveiligheid voor een omgeving waarin u en uw team met een gerust hart kunnen werken, wetende dat de risico’s tot een minimum worden beperkt.

dakbeveiliging-5

Risico’s zonder dakbeveiliging

Werken op hoogte zonder de juiste dakbeveiliging brengt grote gevaren met zich mee. Zonder deze essentiële bescherming zijn medewerkers blootgesteld aan risico’s die ernstig letsel of zelfs dodelijke ongelukken kunnen veroorzaken. Vallen van hoogte behoren tot de voornaamste oorzaken van arbeidsongevallen. Maar het gaat niet alleen om directe valincidenten; het ontbreken van adequate dakbeveiliging kan ook leiden tot onzekerheid bij het personeel, waardoor hun productiviteit en welzijn afnemen.

bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010

Dakrandbeveiliging kopen

VTD heeft een uitgebreid en kwalitatief goed aanbod aan dakrandbeveiliging. Bent u geïnteresseerd?

Gevellift monteur

De dakbeveiliging van VTD

Veiligheid op daken is cruciaal, en VTD biedt oplossingen die voldoen aan de hoogste standaarden van dakveiligheid. Wij begrijpen precies wat aannemers nodig hebben. VTD biedt betrouwbare, op maat gemaakte oplossingen voor de uitdagingen waarmee u wordt geconfronteerd op het gebied van dakbeveiliging. Een samenwerking met VTD verzekert u van geavanceerde en betrouwbare oplossingen, waardoor u en uw medewerkers zich volledig op het werk kunnen concentreren. Uw succes staat bij ons centraal.

Gratis advies op locatie
24/7 storingsdienst beschikbaar
10 jaar garantie met ons onderhoudscontract

Hoe gaan we te werk?

1. Aanvraag

Zodra de aanvraag bij ons binnen komt, pakt de binnendienst deze bij ons op en nemen we binnen 24 uur op de gewenste manier contact met u op.

2. Advies

Tijdens het gesprek bepalen we samen of er een opname op locatie moet komen of dat we dit intern kunnen aanbieden.

3. Offerte

Binnen een week wordt er een offerte op maat aangeleverd.

4. Levering & installatie

Bij goedkeuring en maken we in overleg een tijdsplanning voor alle werkzaamheden. Wij zorgen voor de levering en plaatsing van de producten bij u op locatie.

5. Oplevering

Als alles geleverd en geïnstalleerd is kunt u veilig aan de slag met uw project op hoogte.

bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010
Bel direct: 0312 387 010
  • Gratis advies op locatie
  • 24/7 storingsdienst beschikbaar
  • 10 jaar garantie met ons onderhoudscontract
  • Een van de uitgebreidste assortimenten van Nederland
  • Oplevering gemiddeld binnen 4 weken

ormin_logo
sewrvatius_logo
skylift_logo

Producten die zorgen voor een goede valbeveiliging

bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010

Meer weten over valbeveiliging?

VTD Nederland is gespecialiseerd in de levering, inspecteren, opnemen en het installeren van valbeveiliging. Wij richten werkplekken op hoogte in.

Veelgestelde vragen

Kan ik zelf dakbeveiligingsapparatuur installeren?

Het installeren van dakbeveiligingsapparatuur vereist vaak specifieke kennis en vaardigheden. Het is meestal aanbevolen om dit door gekwalificeerde professionals, zoals VTD, te laten doen.

Wat is de levensduur van dakbeveiliging?

Dakbeveiliging uit metaal of RVS is in principe onbeperkt houdbaar. Bandmateriaal zoals het wordt gebruikt voor een valharnas is gemiddeld na 10 jaar aan vervanging toe. Een jaarlijkse keuring is sowieso nodig om na te kijken of uw valbeveiliging moet worden vervangen.

Wat kan ik doen om het werken op hoogte veiliger te maken?

De eerste vraag zal zijn of er geen andere oplossingen zijn om op het dak te moeten werken. Hierna gaan we kijken naar de frequentie waarop het dak betreden gaat worden. Hierop zal een advies volgen waardoor er veilig gewerkt kan worden.