Collectieve valbeveiliging

Collectieve valbeveiliging zijn constructies die, in tegenstelling tot individuele valbeveiliging, meerdere mensen beschermt tegen het ongewild vallen vanop hoogte. Onder andere randbeveiliging, zoals borstwering, een hekwerk, een gevellift en een valnet, valt onder de noemer collectieve valbeveiliging.

VTD Nederland is al meer dan 25 jaar een specialist op het gebied van collectieve valbeveiliging. Niet alleen kunt u bij ons terecht voor het leveren en installeren van uw collectieve valbeveiliging, ook het inspecteren van de valbeveiliging en het onderhouden van uw gevellift behoort tot de specialiteiten van VTD Nederland. Ook als u collectieve valbeveiliging nodig heeft die buiten de standaardafmetingen valt, helpt VTD Nederland u verder met op maat gemaakte producten.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Collectieve-valbeveiliging
Collectieve-valbeveiliging-2 Collectieve-valbeveiliging-3
bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010

Vrijblijvend een offerte aanvragen

VTD heeft een uitgebreid en kwalitatief goed aanbod aan valbeveiliging. Bent u geïnteresseerd?

Collectieve-valbeveiliging-2

Wat is collectieve valbeveiliging?

Valbeveiliging is een bescherming tegen het vallen van een hoogte, bijvoorbeeld van een dak. Er zijn twee soorten valbeveiliging. Individuele valbeveiliging is de bescherming van één persoon tegelijk.

Met collectieve valbeveiliging worden meerdere mensen tegelijkertijd beschermd tegen het vallen van hoogte. In Nederland is valbeveiliging wettelijk verplicht bij werkzaamheden die op 2,5 meter of hoger worden uitgevoerd. Als u met meerdere mensen op hoogte gaat werken voor een langere periode, dan is collectieve valbeveiliging een veilige en praktische keuze.

Er wordt dan een tijdelijk of vast hekwerk of balustrade geplaatst of men maakt gebruik van veiligheidsnetten. Met behulp van een gevellift worden werknemers en materiaal op een veilige manier naar de hoger gelegen verdiepingen verplaatst.

Collectieve-valbeveiliging-4

De situaties waarin collectieve valbeveiliging wordt gebruikt

Wanneer u werken uitvoert op een hellend of een plat dak ligt het gevaar op de loer. Om u en uw werknemers te beschermen tegen een val vanop hoogte moet u valbeveiliging installeren. Collectieve valbeveiliging zoals een hekwerk of een dakrelingsysteem is het eenvoudigst en het veiligst om te installeren. Daarnaast kunt u gebruik maken van een gevellift om materialen en personen naar het dak te verplaatsen. Valbeveiliging wordt voornamelijk gebruikt op bouwplaatsen en plekken waar onderhoudswerkzaamheden op hoogte worden uitgevoerd.

Collectieve-valbeveiliging-7

Permanente collectieve valbeveiliging

Permanente collectieve valbeveiliging zijn constructies, zoals hekwerken en randbescherming rond lichtkoepels, die permanent worden geïnstalleerd op een dak of een gevellift. Wanneer er regelmatig werkzaamheden op het dak moeten worden uitgevoerd, is het eenvoudiger om voor permanente collectieve valbeveiliging te kiezen. Telkens individuele valbeveiligingssystemen opzetten en afbreken, is een stuk minder efficiënt en kost u telkens opnieuw tijd en geld. Permanente collectieve valbeveiliging is voornamelijk interessant op bouwplaatsen, magazijnen en bij gebouwen waar er onder andere zonnepanelen op het dak liggen en het dak regelmatig moet onderhouden worden.

Collectieve-valbeveiliging-6

Tijdelijke collectieve valbeveiliging

Onder tijdelijke collectieve valbeveiliging vallen tijdelijke en mobiele hekwerken, leuningen en vangnetten die enkel geplaatst worden tijdens de duur van de werken op hoogte. U kiest voor deze oplossing wanneer er tijdelijke werken op hoogte worden uitgevoerd en er geen permanente valbeveiliging aanwezig is. Dit kan het geval zijn bij de installatie van zonnepanelen, de bouw van een gevellift, het onderhoud van industriële installatie of een reparatie van het dak.

bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010

Ontdek ons aanbod

Collectieve valbeveiliging aanbod

Collectieve-valbeveiliging-2

Waarom collectieve valbeveiliging nodig is

Valbeveiliging is verplicht bij werkzaamheden die zich afspelen op een hoogte van 2,5 meter of hoger. Gaan de werkzaamheden op een lagere hoogte door, maar zijn er risicoverhogende factoren, zoals water of machines, dan is valbeveiliging ook verplicht. Bovendien moet de borstwering minstens 1 meter hoog zijn.

Op een plat dak mag u in een veilige zone werken, maar deze zone moet zich minstens 4 meter van de dakrand of een lichtkoepel bevinden. In vele gevallen is het eenvoudiger om met valbeveiliging te werken, omdat uw werkgebied daarmee aanzienlijk groter wordt. Bij het ontwerpen van valbeveiliging moet u ook rekening houden met welk materiaal u mee naar boven moet nemen.

Zo kan het nodig zijn om een gevellift te installeren. Als er geen veilige werkomgeving werd gecreëerd, zal de gebouweigenaar aansprakelijk worden gesteld bij eventuele incidenten.

Collectieve-valbeveiliging-3

De kosten van collectieve valbeveiliging

De kosten van collectieve valbeveiliging kunnen behoorlijk variëren, afhankelijk van enkele factoren. In eerste instantie moet u kiezen welk soort valbeveiligingssysteem u kiest.

Een vangnet is een stuk goedkoper dan een permanent hekwerk. Als u ook ong een gevellift nodig heeft, is dit een extra kost waar u rekening mee moet houden.

Daarnaast beïnvloedt het totale te beveiligen oppervlakte de kosten. Hoe groter deze oppervlakte, hoe hoger de kosten. Hetzelfde geldt voor de kwaliteit van het valbeveiligingssysteem. Hoogwaardige collectieve valbeveiliging heeft langs de andere kant een hogere levensduur, wat u op de langere termijn kosten zal besparen. Naast het materiaal zijn er ook kosten voor de installatie, het onderhoud en de inspectie van de collectieve valbeveiliging.

Collectieve-valbeveiliging-7

De voordelen van collectieve valbeveiliging

Collectieve valbeveiliging, zoals een permanent hekwerk en een gevellift, biedt een groot aantal voordelen ten opzichte van individuele valbeveiliging. In de eerste plaats beschermt u met collectieve valbeveiliging meerdere werknemers tegelijkertijd. Potentiële valrisico’s worden op structureel niveau aangepakt, waardoor er minder valongevallen voorkomen. Bovendien vereist collectieve valbeveiliging minder handelingen van individuele werknemers, waardoor fouten of nalatigheid worden geëlimineerd en er tijd wordt bespaard. Daarnaast toont u door het plaatsen collectieve valbeveiliging dat de veiligheid van uw werknemers primeert, wat een positieve veiligheidscultuur in het bedrijf stimuleert.

Collectieve-valbeveiliging-4

De collectieve valbeveiliging van VTD

VTD is een specialist op het gebied van valbeveiliging. Wij leveren, installeren en onderhouden toonaangevende permanente en tijdelijke hekwerken en lichtkoepel afscherming voor een optimale beveiliging. Dankzij onze jarenlange ervaring zijn wij eveneens in staat om collectieve valbeveiliging op maat voor u uit te werken. Ook voor het installeren en onderhouden van een gevellift kunt u bij ons terecht.

Gratis advies op locatie
24/7 storingsdienst beschikbaar
10 jaar garantie met ons onderhoudscontract

Hoe gaan we te werk?

1. Aanvraag

Zodra de aanvraag bij ons binnen komt, pakt de binnendienst deze bij ons op en nemen we binnen 24 uur op de gewenste manier contact met u op.

2. Advies

Tijdens het gesprek bepalen we samen of er een opname op locatie moet komen of dat we dit intern kunnen aanbieden.

3. Offerte

Binnen een week wordt er een offerte op maat aangeleverd.

4. Levering & installatie

Bij goedkeuring en maken we in overleg een tijdsplanning voor alle werkzaamheden. Wij zorgen voor de levering en plaatsing van de producten bij u op locatie.

5. Oplevering

Als alles geleverd en geïnstalleerd is kunt u veilig aan de slag met uw project op hoogte.

bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010
Bel direct: 0312 387 010
  • Gratis advies op locatie
  • 24/7 storingsdienst beschikbaar
  • 10 jaar garantie met ons onderhoudscontract
  • Een van de uitgebreidste assortimenten van Nederland
  • Oplevering gemiddeld binnen 4 weken

ormin_logo
sewrvatius_logo
skylift_logo

Producten die zorgen voor een goede valbeveiliging

bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010

Meer weten over valbeveiliging?

VTD Nederland is gespecialiseerd in de levering, inspecteren, opnemen en het installeren van valbeveiliging. Wij richten werkplekken op hoogte in.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik welk type valbeveiliging ik nodig heb?

Voor meer informatie over de type valbeveiliging kunt u gerust contact opnemen met VTD, wij kunnen u telefonisch en op locatie adviseren.

Aan welke normeringen moet ik als bedrijf aan voldoen?

Als VTD Nederland BV voldoen wij aan de ISO9001 en hebben volledige VCA met een speciale scope op de valbeveiliging.

Wat kan ik doen om het werken op hoogte veiliger te maken?

De eerste vraag zal zijn of er geen andere oplossingen zijn om op het dak te moeten werken. Hierna gaan we kijken naar de frequentie waarop het dak betreden gaat worden. Hierop zal een advies volgen waardoor er veilig gewerkt kan worden.

In welke situaties is valbeveiliging verplicht?

Valbeveiliging is verplicht bij werkzaamheden boven de 2,5 meter. Mocht u bijv. een airco installatie, zonnepanelen of warmtepomp op het dak hebben moet hier onderhoud aan gepleegd worden.
Op dit moment verschaft u een werkplek en dient de persoon zijn werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren.

Wat is het verschil tussen individuele en collectieve valbeveiliging?

Het verschil tussen collectieve en individuele zit hem eigenlijk al in de naam. Collectieve valbeveiliging is geschikt voor meerdere personen, denk aan bijvoorbeeld hekwerken. Hier zijn geen persoonlijke beschermingsmiddelen nodig, zoals een verstelbare leeflijn en harnas. Bij individuele/persoonlijke valbeveiliging is de persoon zelf beveiligd. Denk aan een RVS-kabelsysteem of losse borgpunten. Bij individuele valbeveiliging zijn persoonlijke beschermingsmiddelen wel nodig.