Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl+31 (0) 321 – 387 010
Zodra de aanvraag bij ons binnen komt, pakt de binnendienst deze bij ons op en nemen we binnen 24 uur op de gewenste manier contact met u op.
Tijdens het gesprek bepalen we samen of er een opname op locatie moet komen of dat we dit intern kunnen aanbieden.
Binnen een week wordt er een offerte op maat aangeleverd.
Bij goedkeuring en maken we in overleg een tijdsplanning voor alle werkzaamheden. Wij zorgen voor de levering en plaatsing van de producten bij u op locatie.
Als alles geleverd en geïnstalleerd is kunt u veilig aan de slag met uw project op hoogte.
Wanneer u het dak op moet, bijvoorbeeld voor werkzaamheden of onderhoud, dient er valbeveiliging gebruikt te worden. Wilt u gebruikmaken van een ankerpunt? Voordat u een ankerpunt valbeveiliging kunt gebruiken, dient het ankerpunt eerst bevestigd te worden. Zo’n ankerpunt kan bijvoorbeeld bevestigd worden op het dak of in de muur, in dat geval is het een aanhaakoog waar u zichzelf aan kunt zekeren met een valharnas en een vallijn. Naast vaste ankerpunten zijn er ook mobiele ankerpunten. Deze zijn vrij opgelegd en worden nergens aan vast gemaakt.
Zodra uw ankerpunt gereed voor gebruik is, is het noodzakelijk dat u een valharnas aandoet en uzelf middels een vallijn aan het ankerpunt vastmaakt. Een ankerpunt dient dus altijd met deze twee hulpmiddelen gecombineerd te worden. Het ankerpunt dient stevig genoeg te zijn om iemands gewicht te dragen. Ankerpunten zijn veilig en dankzij het ruime aanbod is er altijd een ankerpunt dat bij uw situatie past.
Wilt u, voordat u het dak op gaat, een ankerpunt valbeveiliging installeren? Neem dan contact op met VTD. Een veiligheidsexpert kan u van gedegen advies voorzien en al uw vragen beantwoorden. Wanneer u het online contactformulier invult, zal er zo snel mogelijk contact met u opgenomen worden.
Er zijn verschillende soorten ankerpunten, waarbij allereerst het onderscheid gemaakt kan worden tussen vaste en mobiele ankerpunten. Bij VTD heb je de keuze uit verschillende soorten ankerpunten. Hieronder worden ze kort uitgelegd.
In het geval dat u een muurborgpunt nodig heeft kunnen we een FP2C oog of Ringanka gebruiken. Deze zijn snel te monteren en worden in de muur geplaatst.
Het borgpunt Type Kee Line II is een compact ontwerp en kan gebruikt worden op alle type daken. Voor een ankerpunt gebruiken we de KeeLine II. De ankerpunten zijn eenvoudig en snel te monteren. Dit doet u met behulp van afstandsbussen en klem- of paraplu-ankers.
Bij VTD zijn we dus gespecialiseerd in diverse ankerpunten en u kunt zelf bepalen welk ankerpunt valbeveiliging u kiest. Uiteraard kunnen we u adviseren over de best passende ankerpunten voor uw situatie.
De Weightanka is een mobiele anker die gestabiliseerd wordt door het eigen gewicht. Doordat het centrale ankerpunt automatisch omhoog komt bij een val wordt de valafstand vermindert. Dit maakt het een eenvoudige maar zeer effectieve oplossing voor uw valbeveiliging. De Weightanka wordt vrij op het dak gelegd en is hiermee makkelijk verplaatsbaar.
Ankerpunten vallen onder de norm EN 795. Deze norm geeft aan dat het ankerpunt getest is en naar behoren functioneert. Dat wil zeggen dat het ankerpunt valbeveiliging een val van 2,5 meter van iemand die 100 kilo weegt, kan weerstaan. Een ankerpunt valbeveiliging van VTD voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen, Zo is de Weightanka klasse E, de Wireanka klasse C en de Accesanka klasse B. Deze markering geeft aan dat een ankerpunt aan hoge veiligheidseisen van de Europese Unie voldoet.
Bel direct: 032 - 1387010VTD Nederland is gespecialiseerd in de levering, inspecteren, opnemen en het installeren van valbeveiliging. Wij richten werkplekken op hoogte in.
Er zijn diverse producten die worden ingezet als valbeveiliging. Enkele voorbeelden zijn:
Voor meer informatie over de type valbeveiliging kunt u gerust contact opnemen met VTD, wij kunnen u telefonisch en op locatie adviseren.
Als VTD Nederland BV voldoen wij aan de ISO9001 en hebben volledige VCA met een speciale scope op de valbeveiliging.
De eerste vraag zal zijn of er geen andere oplossingen zijn om op het dak te moeten werken. Hierna gaan we kijken naar de frequentie waarop het dak betreden gaat worden. Hierop zal een advies volgen waardoor er veilig gewerkt kan worden.
Valbeveiliging is verplicht bij werkzaamheden boven de 2,5 meter. Mocht u bijv. een airco installatie, zonnepanelen of warmtepomp op het dak hebben moet hier onderhoud aan gepleegd worden.
Op dit moment verschaft u een werkplek en dient de persoon zijn werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren.
Het verschil tussen collectieve en individuele zit hem eigenlijk al in de naam. Collectieve valbeveiliging is geschikt voor meerdere personen, denk aan bijvoorbeeld hekwerken. Hier zijn geen persoonlijke beschermingsmiddelen nodig, zoals een verstelbare leeflijn en harnas. Bij individuele/persoonlijke valbeveiliging is de persoon zelf beveiligd. Denk aan een RVS-kabelsysteem of losse borgpunten. Bij individuele valbeveiliging zijn persoonlijke beschermingsmiddelen wel nodig.