Aanlijnbeveiliging

Bij VTD weten we dat werken op hoogte naast valpreventie, ook om vertrouwen en zekerheid vraagt. Onze focus op aanlijnbeveiliging garandeert optimale veiligheid voor u en uw team. VTD voor betrouwbare aanlijnbeveiliging.

 • VTD's aanlijnbeveiliging: rigoureus getest voor gegarandeerde betrouwbaarheid in elke situatie.
 • Expertise en ervaring: Naast onze producten bieden we advies en training voor maximale veiligheid.
 • Klantenservice: Uw behoeften staan voorop. Ons team biedt ondersteuning en advies, zodat u zich kunt focussen op het essentiële.
 • Kies voor zekerheid, kies voor VTD.

"*" geeft vereiste velden aan

Geen titel
Geen titel
Geen titel
Geen titel
Door het gebruik van dit formulier ga ik akkoord met de verwerking van mijn gegevens
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
aanlijnbeveiliging
beveiliging aan lijn lijn beveiliging
bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010

Vrijblijvend een offerte aanvragen

VTD heeft een uitgebreid en kwalitatief goed aanbod aan valbeveiliging. Bent u geïnteresseerd?

beveiliging lijn

Wat is aanlijnbeveiliging?

Aanlijnbeveiliging is een cruciaal systeem dat individuen beschermt tegen het risico van vallen van hoogte. Het is meer dan zomaar een veiligheidslijn; het is de verzekering dat u veilig en zeker kunt werken, zelfs op de meest uitdagende hoogten.

Maar hoe werkt aanlijnbeveiliging precies? Eenvoudig gezegd, het is een combinatie van een harnas, een verbindingsmiddel zoals een vanglijn, en een ankerpunt, vaak bevestigd aan structuren zoals een dak. Wanneer het correct is geïnstalleerd, vangt het systeem de kracht van een val op en voorkomt het dat u de grond raakt.

Elke keer dat u of uw team werkt op plaatsen waar er een risico op vallen van hoogte is, zoals op een dak, steigers, of andere verhoogde werkplekken kan aanlijnbeveiliging handig zijn.

In een wereld vol uitdagingen en risico’s zorgt aanlijnbeveiliging ervoor dat hoogte er niet een van is. Veiligheid eerst, altijd.

Aanlijnbeveiliging

Basisvoorwaarden aanlijnbeveiliging

Bij werken op hoogte is veiligheid topprioriteit. Een effectieve aanlijnbeveiliging steunt op drie onmisbare pilaren: een correct passend harnas, een betrouwbaar verbindingsmiddel en een solide ankerpunt. Samen vormen ze de ruggengraat van uw bescherming tegen vallen. Echter, het is essentieel om te benadrukken dat aanlijnbeveiliging primair bedoeld is voor tijdelijke taken of klussen van geringe omvang. Zo waarborgt u niet alleen uw eigen veiligheid, maar ook die van uw team.

lijn voor veiligheid

Waarom aanlijnbeveiliging?

Werken op hoogte zonder de juiste bescherming is zeer gevaarlijk. Aanlijnbeveiliging is niet alleen essentieel om vallen te voorkomen, maar ook om uw veiligheid en die van uw team te garanderen. Zonder deze beveiliging zijn de gevolgen van een val catastrofaal, zowel fysiek als financieel.

De voordelen van aanlijnbeveiliging zijn duidelijk:

 • Zekerheid: u kunt zich volledig op uw werk concentreren, wetende dat u beschermd bent.
 • Compliance: Vermijd juridische complicaties door te voldoen aan veiligheidsnormen.
 • Compliance: Vermijd juridische complicaties door te voldoen aan veiligheidsnormen.
aanlijnbeveiliging werk

De aanlijnvoorzieningen die nodig zijn voor aanlijnbeveiliging

Bij aanlijnbeveiliging is het niet voldoende om alleen een harnas te dragen; het systeem erachter is minstens zo cruciaal. Er zijn specifieke aanlijnvoorzieningen die samen zorgen voor een robuuste bescherming, vooral voor aanlijnbeveiliging op een dak. Of u nu bezig bent met onderhoud of installatiewerkzaamheden, deze aanlijnvoorzieningen vormen de basis van een effectieve aanlijnbeveiliging. Ze zorgen ervoor dat u uw werk veilig en vertrouwd kan uitvoeren. De aanlijnvoorzieningen die nodig zijn voor aanlijnbeveiliging zijn:

 • Ankerpunten: Dit zijn vaste punten op het dak waar een werknemer zich aan kan verankeren. Ze zijn ontworpen om de kracht van een val te weerstaan en de werknemer veilig op zijn plaats te houden.
 • Veiligheidsdak haken: Deze haken worden gebruikt als tijdelijk ankerpunt op daken. Ze zijn eenvoudig te installeren en bieden een veilig verbindingspunt voor het harnas van de werknemer.
 • Kabelsystemen: Dit zijn horizontale of verticale lijnen die over een dak lopen. Een werknemer kan zich hieraan vastklikken en zich vrij over het dak verplaatsen, terwijl hij toch continu beschermd is tegen vallen.
bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010

Interesse in aanlijnbeveiliging?

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte

Veiligheidslijn

Waarom VTD?

 • Expertise en ervaring: Met jarenlange ervaring in de sector heeft VTD een ongeëvenaarde kennis opgebouwd. Ons team van professionals zorgt voor oplossingen die zowel innovatief als betrouwbaar zijn.
 • Klantgerichte aanpak: Bij VTD staan de behoeften van de klant centraal. We luisteren, adviseren en leveren maatwerkoplossingen die perfect aansluiten bij uw specifieke situatie.
 • Hoogwaardige materialen: We gebruiken alleen de beste materialen en technologieën. Deze duurzaamheid en kwaliteit zorgen ervoor dat u verzekerd bent van een veilige werkomgeving, keer op keer.
kabel aanlijnbeveiliging

Installatie en onderhoud van aanlijnbeveiliging

Het waarborgen van veiligheid op hoogte begint bij de juiste installatie. Het is cruciaal dat elke component van de aanlijnbeveiliging met precisie en expertise wordt aangebracht. Maar daar stopt het niet. Na installatie is regelmatig onderhoud van de aanlijnbeveiliging onmisbaar. Aanlijnbeveiliging vereist periodieke inspecties om zeker te zijn van zijn effectiviteit en betrouwbaarheid. Een goed onderhouden systeem zorgt ervoor dat u en uw team elke dag weer met vertrouwen de hoogte in kunnen.

kabelbeveiliging

Training in het gebruik van aanlijnbeveiliging

Het hebben van een geavanceerde aanlijnbeveiliging op uw dak is slechts de helft van het verhaal. Het echte verschil wordt gemaakt door degenen die het systeem bedienen: de werknemers. Het is van cruciaal belang dat zij die de aanlijnbeveiliging gebruiken, grondig getraind zijn in het correcte en veilige gebruik ervan.

Zonder de juiste training lopen werknemers onnodige risico’s. Een verkeerde bevestiging, een verkeerde inschatting of het over het hoofd zien van een essentiële veiligheidscheck kan leiden tot ernstige ongevallen. Goed getrainde werknemers daarentegen kunnen niet alleen zichzelf beschermen, maar ook bijdragen aan een veiligere werkomgeving voor iedereen.

Daarom wordt aangeraden om regelmatig trainingen te volgen. Deze opfriscursussen zorgen ervoor dat werknemers altijd op de hoogte zijn van de laatste veiligheidsrichtlijnen en best practices met betrekking tot aanlijnbeveiliging dak.
Investeren in training is investeren in veiligheid. Zorg ervoor dat uw team de kennis heeft die het verdient.

bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010

Aanlijnbeveiliging kopen?

VTD heeft een uitgebreid en kwalitatief goed aanbod aan aanlijnbeveiliging. Bent u geïnteresseerd?

Gratis advies op locatie
24/7 storingsdienst beschikbaar
10 jaar garantie met ons onderhoudscontract

Hoe gaan we te werk?

1. Aanvraag

Zodra de aanvraag bij ons binnen komt, pakt de binnendienst deze bij ons op en nemen we binnen 24 uur op de gewenste manier contact met u op.

2. Advies

Tijdens het gesprek bepalen we samen of er een opname op locatie moet komen of dat we dit intern kunnen aanbieden.

3. Offerte

Binnen een week wordt er een offerte op maat aangeleverd.

4. Levering & installatie

Bij goedkeuring en maken we in overleg een tijdsplanning voor alle werkzaamheden. Wij zorgen voor de levering en plaatsing van de producten bij u op locatie.

5. Oplevering

Als alles geleverd en geïnstalleerd is kunt u veilig aan de slag met uw project op hoogte.

bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010
Bel direct: 0312 387 010
 • Gratis advies op locatie
 • 24/7 storingsdienst beschikbaar
 • 10 jaar garantie met ons onderhoudscontract
 • Een van de uitgebreidste assortimenten van Nederland
 • Oplevering gemiddeld binnen 4 weken
ormin_logo
sewrvatius_logo
skylift_logo

Producten die zorgen voor een goede valbeveiliging

bas-mol-vtdn
Bas Mol Salesmanager Benelux
bmol@vtdn.nl
+31 (0) 321 – 387 010

Meer weten over valbeveiliging?

VTD Nederland is gespecialiseerd in de levering, inspecteren, opnemen en het installeren van valbeveiliging. Wij richten werkplekken op hoogte in.

Veelgestelde vragen

Ben je bij aanlijnbeveiliging beperkt in je werkgebied?

Aanlijnbeveiliging biedt meerdere opties. Met ankerpunten ben je op een vaste plaats beveiligd, maar bij het plaatsen van een kabelsysteem is er ook de mogelijkheid om beveiligd zijn over een groter oppervlak. Hiermee ben je dus niet beperkt in je werkgebied.

Is aanlijnbeveiliging geschikt voor frequente werkzaamheden?

Aanlijnbeveiliging wordt vaak ingezet bij tijdelijke werkzaamheden. Zijn er op vaste basis werkzaamheden op het dak dan is aanlijnbeveiliging niet de meest geschikte optie. Neem gerust contact op met VTD op om een passende beveiliging te vinden.

Is veiligheidsharnas keuring ook noodzakelijk?

Ja, de keuring van een veiligheidsharnas is absoluut noodzakelijk. Het doel van een veiligheidsharnas is om de gebruiker te beschermen tegen vallen bij het werken op hoogte, en een keuring garandeert dat het harnas nog steeds betrouwbaar en veilig is om te gebruiken. Regelmatige keuringen helpen bij het identificeren van slijtage, schade, of andere problemen die de veiligheid van het harnas kunnen compromitteren. Het negeren van deze keuringen kan leiden tot ernstige veiligheidsrisico’s, inclusief het falen van het harnas tijdens een val, wat ernstig letsel of zelfs de dood tot gevolg kan hebben. Daarom is het essentieel om te zorgen dat veiligheidsharnassen regelmatig worden geïnspecteerd en goedgekeurd door gekwalificeerde professionals.